Ivo Kerže: Osredkarjevim pripombam na rob

Ivo Kerže: Osredkarjevim pripombam na rob

p. Osredkar, vabim vas, nasprotno, v pravi dialog, v resnično soočenje najinih stališč, v skupno iskanje in najdevanje R/resnice, v kateri se prav posebej kaže krščanska ljubezen do bližnjega.

Jezus je rekel: »Odstranite kamen!« (Jn 11,39)

Objavljamo odgovor na članek Roberta Dolinarja »Velika je moč spomina, moj Bog…« iz avgustovske priloge Družine »Slovenski čas«. Teolog Damjan Debevec, avtor odgovora, je prestavitevtudi svoje videnje rešitve problematike groba žrtev iz Krimske jame. Pomlad, … Beri dalje

Kako do normalnosti?

Osnovna premisa je v tem, da Slovenija ni normalna država, do normalnosti pa lahko pridemo le tako, da »idejni kurz, po katerem smo pluli doslej, zamenjamo in obrnemo«. Pri čemer je zanimivo, da je emancipatorični narativ, ki lahko pokaže pot iz nakopičenih družbenih patologij, kombinacija na eni strani katolištva in na drugi klasičnega liberalizma.

Izbrana poglavja spravaške teologije

V zadnjih tednih smo v našem osrednjem katoliškem časopisu lahko zasledili serijo prispevkov na temo, ki smo mislili, da je že za časom. V njih je namreč govora, ne boste verjeli, o slovenski spravi. Ti prispevki so poučni v toliko, ker prinašajo tistih nekaj nezgrešljivo reduktivnih razlag evangeljske besede, ki so tako značilne za slovenski katoliški spravni diskurz.