„Danes dopoldne boš potreboval očeta“

Moški-oče je moški-oče, ko vodi. Če moški išče samega sebe, je nemogoče, da se bo našel, če ne bo obenem našel svoje voditeljske oz. čelniške vloge. Zlasti ko je nevarno in tvegano, moški izstopa kot voditelj in zaščitnik. Lik očeta se bo dandanašnji rehabilitiral skozi njegovo ponovno odkrito a precej prenovljeno (saj povratek v avtoritarnost ne pride v poštev) voditeljstvo. To je prva iztočnica.

Raje zaščitite svoje ženske

Mlada poljska tviterašica Marta Niemczyk je na svojem tviter profilu pokazala fotografijo napisa, ki so ga odbojkarski navijači razvili v Berlinu. Na njem je pisalo: “Protect your women, not our democracy! (Zaščitite svoje ženske, ne naše demokracije.)” Tako so poljski navijači sporočili Nemcem, naj se raje posvetijo bistvenemu – naj vendar raje zaščitijo svoje ženske, preden se vmešavajo v politične zadeve tuje države. Kako jasno in boleče sporočilo za Nemce! Kaj se je zgodilo nemškemu ali – recimo raje – evropskemu moškemu, da ni sposoben več zaščititi svojih žensk?

Andreja Črnak Meglič

Roman Vodeb, teoretski psihoanalitik, mislec in svetovalec je na svojem blogu izrazil protest proti izključitvi Civilne inciative za družino in pravice otrok iz obravnave na seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki … Beri dalje