Koalicijska pogajanja Cerarjevih

Svetovalci v štabu Mira Cerarja najbrž dobro vedo, da so predvolilne besede eno, pogajanja in končno besedilo koalicijske pogodbe pa nekaj povsem drugega. V to se bodo lahko kmalu prepričali, ko se bodo pričela prva pogajanja s potencialnimi koalicijskimi partnerji in z njimi prvi odmiki iz zamišljenih smeri.

Družina: Program(i) pomladne opcije

Na predsednike pomladnih strank (Janez Janša, SDS; Ljudmila Novak, NSi; Franc Bogovič, SLS), ki so se nedavno srečali tudi pri predsedniku Slovenske škofovske konference, smo pred skorajšnjimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami naslovili vprašanja, ki se dotikajo … Beri dalje

Spletni vprašalniki in »novi obrazi«

Nedavno je Delo (prosim, ne sprašujte me, zakaj ga še vedno berem) objavilo interaktivni vprašalnik za evropske volitve, ki naj bi volivcu pomagal najti stranko, najbližjo njegovim stališčem. Verodostojnost vprašalnika je precej okrnjena, saj je SDS zavrnila sodelovanje. Najbrž zaradi dolgoletne fajde, ki ga bije s tem časopisom.

Logično vprašanje: »Od česa bomo živeli?«

Ali smo res industrijsko razvita država? Slovenija ima le nekako petintrideset milijard evrov družbenega bruto produkta – DBP, kar predstavlja le nekaj desetink odstotka svetovnih gospodarskih vrednosti, v gospodarskem svetu je simbolično prisotna, glede populacije pa predstavlja manj kot štiri desetinke odstotka evropskega prebivalstva.