Če si celo desničar, v nobenem primeru ne moreš biti strokovnjak

Če nisi deklarirani levičar ali če se celo izve, da si, bog ne daj, desničar, ki verjameš v krščanske vrednote, pa v nobenem primeru ne moreš biti strokovnjak. Si lahko samo političen. To vsi vemo. Ampak, kako za vraga smo prišli v to groteskno situacijo, ki v kali zatira resen razvoj naše družbe in nas celo sili v stagnacijo?

Rušenje vladavine prava pač ni drugega kakor vandalizem v rokavicah

Eksperimentiranje Levice bo teže izvedljivo, ker obstajajo manjšinski mediji

Čeprav hoče Levica ob izdatni medijski podpori z nami znova eksperimentirati in nas na mehak način peljati nazaj v bis partijski sistem, ki je hujši od prvega, pa je to sedaj iz mnogih razlogov teže izvedljivo. Med drugim tudi zato, ker obstajajo manjšinski mediji, v katerih slišimo tudi drugo plat zvona in ljudje lahko povedo, kar iskreno mislijo.

Nestrpnost do drugačnosti je način delovanja politične levice

Nestrpnost in avtoritarnost politične levice do drugače mislečih ljudi, še posebej na desni politični strani? Ta nestrpnost in avtoritarnost politične levice je svoje radikalne oblike dobila med drugo svetovno vojno in komunistično revolucijo. Takrat so njihovi politični predniki na vse mogoče načine uničevali Slovence.

Opozicija v krču

Bolj, ko se bliža prvi rojstni dan vlade Bratuškove, bolj se zdi, da se opozicija in predvsem največja opozicijska stranka vrtita v nekakšnem začaranem krogu. Nič nenavadnega, bi lahko rekli ob pregledu tujih zgledov. Izgube oblasti, posebej če imaš občutek, da je do nje prišlo na način, ki bi mu težko rekli fair play, ni lahko prebaviti.

Volivci pa nič?

Verjetno se trenutno marsikomu mota po glavi vprašanje, ali lahko nedavne odmevne policijske akcije politično usodno škodijo ljubljanskemu županu. V kakšni drugi državi bi se to najbrž zgodilo, v Sloveniji pa so možnosti za kaj … Beri dalje