Mitja Steinbacher: Komunizem je pokazal možne meje pravne države

Negativna selekcija je izraz totalitarne družbe, sistema. Odločevalci iz igre izločajo poštenost, marljivost, predanost, znanje, .. V zameno za nekritičnost, poslušnost in upogljivost. Zakaj smo raje pasivni in čakamo na odrešilne ukaze, da nas bodo rešili, je najbrž v veliki meri tudi odraz komunističnega eksperimenta.

“Ni izhoda iz krize brez strukturnih reform”

V seriji intervjujev z liberalci spregovori Luka Gubo, diplomiran ekonomist in kvantitativni finančni analitik. V pogovoru je med drugim govora o potrebnih ukrepih za izhod iz finančne krize in končanje tovarišijskega kapitalizma, o nujnosti privatizacije, o različnih scenarijih za Grčijo in obstoj evra, ter tudi o povsem konkretnih ukrepih za tiste, ki imajo nepremičninske kredite v švicarskih frankih.

M. Kocijančič, Pogledi: Obrazi liberalizma

Politični liberalizem je od svojega rojstva do danes doživel številne transformacije. Zaostritve razlik med liberalnimi identitetami v zadnjem času postajajo vse bolj očitne tudi pri nas. Leta 1953 je ameriški politik Joseph S. Clark ml. … Beri dalje

Resnica vas bo osvobodila!

Andrej Naglič je diplomiral in magistriral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Prakso je opravljal v pravni pisarni ZN v New Yorku in v sektorju za mednarodno pravo na ministrstvu za zunanje zadeve. Vodil je pravno in kadrovsko službo podjetja Lip Bled in bil član upravnih odborov dveh hčerinskih družb Zavarovalnice Triglav v Beogradu. Pred vstopom v semenišče je deloval kot prokurist Katoliškega inštituta in direktor Inštituta Karantanija.

Marko Pavlišič, inženir v politiki

Eden večjih problemov (op. propada DL) je bila pomanjkljiva komunikacija znotraj stranke, kjer so se porajajoči problemi hitro pometali pod preprogo in se o njih nismo bili sposobni odkrito pogovoriti. Hkrati pa nismo znali učinkovito odgovoriti na silovite medijske napade. Gledano nazaj je bila naša največja napaka vstop DL v vlado Alenke Bratušek, kar je stranko uničilo.

Boris Meglič: Nisem socialist, ker pri meni razum prevlada ugodje

Boris Meglič je klasičnimi liberalec, ekonomski analitik in svobodni raziskovalni novinar, ki trenutno urednikuje na PortalPlus. Z njim smo se pogovarjali o ekonomski situaciji v državi, klasičnem liberalizmu, ostankih socializma, sindikatih, svobodnem trgu, medijih, politiki in drugih aktualnih temah.

J. Šušteršič, Finance: Socialisti na pohodu

Slovenska levica postaja najbolj nazadnjaška politična sila v državi. Slovenska levica postaja najbolj nazadnjaška politična sila v državi. Izjave, ikonografija in nastavki za oblikovanje političnega programa, ki zadnje tedne prihajajo v javnost, so polni protievropske … Beri dalje