Premiki v Karitas

Opažam, da se v nekaterih okoljih Karitas že dogaja izjemno pomemben premik od delovanja v smislu ‘tu smo, da vam razdelimo, kar so darovali dobri ljudje’ k ‘tu smo, da vam preko učenja pomagamo iz stiske’. To pa je naporna pot! A to je pot, ki edina pomaga, da človek lahko naredi preskok in se trajno izvleče iz stiske.

Ob 20 letnici kolonije Umetniki za karitas

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino v teh dneh poteka jubilejna, že dvajseta likovna kolonija Umetniki za karitas, ki jo pripravlja Škofijska karitas Koper. Že 20 let se na slikovitem hribu, prvem tisočaku od morja proti celini, zbirajo umetniki, ki darujejo svoj talent in čas za ljudi v stiski. Brezplačno in dobrodelno.

Koncert zavoda Ž!VIM: Za mame v stiski! (foto)

V sredo, 21. maja 2014 je v Antonovem domu na Viču potekal prvi dobrodelni koncert Zavoda ŽIV!M z naslovom Glas življenja. Nastopali so: glasbena skupina Svetnik, vokalni kvartet 4Given, 4Given s skupino LooBEzND in hip-hop dvojec Murat & Jose. Večer je s svojimi duhovitimi, a vsebinsko globokimi video-posnetki in glasbenim nastopom popestril Gregor Čušin, program pa je lahkotno in vedro povezovala novinarka Nataša Ličen. Zbrani prispevki bodo namenjeni mamam v stiski.

Karitas: Brezplačni delovni zvezki

Škofijska Karitas Ljubljana bo s pomočjo donatorjev in založnikov izvedla akcijo Brezplačni delovni zvezki za osnovnošolce iz družin s petimi in več otroki. Na pobudo ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa in s finančno … Beri dalje

Darovanje v krizi

Bloger Blaž Kos piše o pomenu darovanja tudi v času krize. “Tako po pošti, kot tudi elektronski pošti prihaja vedno več sporočil različnih dobrodelnih ustanov, s prošnjami za nujno pomoč, saj se pritok donacij močno … Beri dalje