Podobe v naših glavah

Nobenega naravnega ali državnega zakona ni, ki bi Slovencem prepovedoval, da bi bili v prometu vljudni in umirjeni; ki bi policistom prepovedoval, da pri uveljavljanju predpisov uporabljajo zdravo pamet in dobrohotnost; ki bi novinarjem in nam vsem zapovedoval, da na svet gledamo izključno cinično in negativno. Problem Slovencev ni v tem, da smo taki, kot smo, in da so razmere take, kot so.

Oblastniški sen kresne noči

Kljub premirju, ki ga je po “viteških pravilih bojevanja” treba pustiti novi vladi, pa je le potrebno povleči nekaj zaključkov. In izhodišče za te zaključke ponujajo ministri novonastale vlade. Gre za nekaj tistih situacij, ko eden od ministrov nekaj “blekne”, pa ga mora zaradi njegove prenagljenosti kasneje demantirati premier.

Na robu preživetja

Te dni so bile naše ceste spet polne pločevine. Dolge kolone, še posebej proti Primorski ter pred mejnimi prehodi. Pa kolone v notranjosti države – zaradi prometne nesreče, okvarjenega vozila ali del na cesti. Vedno se nekaj najde, zaradi česar se še posebej v poletnih mesecih na naših cestah promet dobesedno ustavi.

Asfaltna jalovost

Cvetovi, cvetni prah in plodovi dreves v asfaltni džungli ne morejo do plodne zemlje. Ob tem pomislim na desttisoče hektarov pozidanih in asfaltiranih kmetijskih zemljišč v Sloveniji. Ali jih bodo najnovejši kmetijski predpisi obvarovali kmetijska … Beri dalje