Odbor 2014: Volk ni sit in koza ni cela

ustavnoV Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 današnjo odločitev Ustavnega sodišča sprejemamo kot okrepljen plamen upanja za Slovenijo, da morda ni daleč čas, ko bo Slovenija država vladavine prave in država, kjer državljane ne bo ustrahovala in zatirala, sicer manjšina, vendar izjemno vplivna skupina tožilcev in sodnikov. V Odboru 2014 smo od njegove ustanovitve 20. junija lanskega leta pa do danes izvajali vse svoje aktivnosti mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo. Z današnjim dnem sta v celoti izpolnjena prva dva cilja Odbora, tretji, vzpostavitev resnične vladavine prava na Slovenskem, pa se je začel izpolnjevati danes. V Odboru bomo vztrajali tako dolgo, dokler tudi ta, tretji cilj ne bo v celoti izpolnjen.

Ni res, da je z odločitvijo Ustavnega sodišča volk sit in koza cela. Koza je sicer preživela, vendar s hudimi ranami in posledicami. Volk pa še vedno grozi, da bo napadal še naprej. Da se to ne bi več dogajalo so potrebne spremembe v slovenskem pravosodju, ki bodo pripeljale do javnosti, preglednosti in odgovornosti med tožilci in tožilkami, sodniki in sodnicami. Da se bo ta proces lahko začel pa je nujno potrebno, da ljudje, ki zasedajo najvišje položaje v slovenskem pravosodju odstopijo oziroma da jih pristojni zamenjajo. Za začetek sprememb v slovenskem pravosodju, je nujno potrebno, da na mesta, ki jih zasedajo Branko Masleša, Zvonko Fišer, Janez Vlaj in Goran Klemenčič pridejo novi ljudje. Vsi ti so namreč dokazano zlorabljali svoj položaj.

Odločitev Ustavnega sodišča pomeni velik žarek upanja za vse državljane, ki želijo solidno živeti od svojega poštenega dela in pošteno zasluženih pokojnin v državi vladavine prava.

Obveščamo vas tudi, da bomo v petek, 24. 4. 2015, ob 17. 00, pripravili izreden shod zmage upanja, pravice in resnice ki bo potekal pred Vrhovnim sodiščem. Ob bogatem kulturnem programu in nagovorih različnih gostov, bo spregovoril svoboden državljan Janez Janša, nekdanji predsednik vlade in predsedujoči Evropskemu svetu. Spregovorili bodo tudi: ddr. Klemen Jaklič, Aleš Primc, Janez Turinek in Jože Tanko. Prisotne bosta pozdravila tudi Tone Krkovič in Ivan Črnkovič. Prav tako bo na izrednem shodu zmage upanja, pravice in resnice potekala Skupščina Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbora 2014.

Odbor 2014