Odbor 2014: Volk dlako menja, narave nikoli

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Slovensko sodstvo nam ne daje občutka varnosti in pravičnosti zato, ker se ni otreslo svojega zgodovinskega bremena, ki ga vse v naš čas uresničuje po načelu cilj posvečuje sredstvo. To načelo je vodilo t.i. revolucionarno pravo, ki se je požvižgalo na pravna spoznanja in načela, katerih razvoj je trajal več tisočletij dolgo. V dolgi dobi oblikovanja pravnega reda se je izoblikovala praksa, ki je po eni strani postavljala trajna načela in principe, po drugi strani pa postopke, ki so posameznika varovali pred samovoljo in zlorabo. Revolucionarno pravo je vse to zavrglo in postavilo pravni red v službo enega samega cilja, t.i. brezrazredne družbe, oziroma komunistične družbe. Revolucionarno pravo je uporabljalo najbolj groba sredstva za doseganje svojih ciljev. Nasledniki te tradicije pa so se izurili v prefinjenih zakonih in proceduralno zapletenih postopkih, s pomočjo katerih dosegajo žaljene cilje,” je v svojem govoru pred Vrhovnim sodiščem izpostavil dr. Ivan Štuhec.

Prav tako je dr. Ivan Štuhec vztrajnike opozoril, da volk dlako menja, narave pa nikoli in ker je temu tako, postajamo Slovenci in Slovenke vsak dan bolj drug drugemu volk in ne človek. To je tudi eden izmed razlogov zakaj je potrebno vztrajati, da se zagotovi pravni red, ki bo imel za cilj pravičnost in mir. Slovenci in Slovenke pa bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji. V skladu s soglasno sprejetimi sklepi na 2. Skupščini Odbora 2014 vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 25. marca 2015, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem. Na shodu nas bodo nagovorili: Andrej Čuš, Radovan Cerjak in David Tasić.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.