Napoved: Pričevalci J. Možine – Tone Oblak

Tone OblakVabljeni k ogledu nove epizode v drugem sklopu dokumentarnih oddaj Pričevalci Jožeta Možine, ki bo na sporedu v torek, 26. avgusta ob 23:05 na Prvem programu TV SLO. Tokrat bo v oddaji prestavljena življenjska zgodba Toneta Oblak.

Tone Oblak je bil rojen je leta 1935 v Vrbljanjah pod Krimom v premožnejši kmečki družini, ki jo je zelo prizadela revolucija. Živo obudi spomin na potek vojne v njihovih krajih, pojav partizanov, divjanje okupatorja, poboj romov…. Po vojni je delil usodo slovenskih političnih beguncev v Avstriji, kar pravi, da so bila njegova najlepša leta. Po prihodu v Argentino pa so kmalu začeli z velikim družinskim podjetjem, ki se je razširilo iz Argentine tudi v sosednje države. Gospod Tone je izvrsten rezbar, njegove umetnine krasijo številne cerkve poleg tega pa je avtor kulis za praktično vse gledališke predstave in proslave v Slovencev v Buenos Airesu.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.