Naj radost Velikonočnega jutra razsvetljuje vse naše dneve in nam daje moči

Po Veliki noči o tem ni več dvoma, to smo, pa če se tega jasno zavedaš ali ne – za vse nas je umrl in vstal, da bi mi lahko bili vedno z Njim, ki ostaja večno z nami. Skrbi za vsakogar izmed nas kot za punčico Svojega očesa in nas kliče po imenu – tvoje in moje ime ima zapisano na Njegovih dlaneh, da smo mu vedno pred očmi! Neprestano bdi nad vsemi nami! Nikoli ne zadremlje, nikoli se ne oddalji od nas, vedno ga briga za nas, za najmanjšo stvar, ki nas skrbi in obremenjuje, kaj šele za velike reči, in pa srečno večnost! Blagor človeku, ki ima tako sanjsko-čudovitega prijatelja! Iz srca ti čestitam, ker je tvoj prijatelj in prijatelj vseh, ki jih ti ljubiš!
Toda predno Je umrl in je bil grob prazen, in je Marija Magdalena radostno hitela oznanit učencem, da ga je srečala in da Je vstal, je strahotno trpel. Marjeti Mariji Alacoque je dejal, da je bil v četrtek med 23. in 24. uro čas Njegovega najhujšega trpljenja. Prosil jo je, da bi to uro bdela z Njim.  Vsakogar, ki le zmore, spodbujam, da se v tej uri z vsem srcem družimo s silno trpečim Jezusom, razmišljamo o Njegovem trpljenju in Ga z iskreno ljubeznijo tolažimo. Naj bo to balzam na Njegove krvaveče rane, na Njegovo ranjeno Srce. Seveda bi bilo čudovito, če bi se za to bdenje odločili še kak četrtek med letom.
Tolažimo torej Jezusa v Njegovem najhujšem trpljenju, zahvaljujmo se Mu in ga iskreno prosimo, da bi On poskrbel za vsakogar izmed nas v vseh naših stiskah in potrebah, da bi nam dal milost, da bi zvesto hodili za Njim z vsemi, ki jih ljubimo mi in ki jih On ljubi, ter bi v polnosti izpolnili poslanstvo, ki nam ga je zaupal v dobro nas in vsega Sveta! Amen!
Draga družba, prav zares vsem želim v polnosti doživete praznike in utemeljenega poguma in radosti polno srce, kot je bilo Magdalenino, ko je našla prazen grob in ga je srečala živega! Tudi mi si obujmo čudovito obuvalo in tecimo ter vsem ljudem oznanjajmo veličastno resnico, da je Jezus, ki je umrl in vstal za nas, umrl in vstal za vse ljudi Sveta. Da, Kristus je vstal, zares je vstal! Veselimo se in naj radost Velikonočnega jutra razsvetljuje vse naše dneve in najtemnejše kotičke življenja in nam daje moči in vse blagoslove! Radujmo se!