Blagoslovljen Božič, veliko Božjega miru in blagoslova v novem letu

Jaslice so srečanje z Odrešenikom, ki se je dal »spoznati« malemu človeku

Na Božič Vam želimo, da bi bili zdravi, in vas spodbujamo, da skrbite za svoje zdravje. Predvsem pa se ne predajte strahu in obupu! Kajti najhujša in najusodnejša za naše življenje in civilizacijo je pandemija strahu.

Pogosto slišim prav gotovo iskreno in  dobrohotno voščilo: »Ostanite zdravi!« Ta pozdrav ni nujno krščanski, če zdravje pojmujemo zgolj kot telesno zdravje. Je morda cepivo novi mesija? Je to novi odrešenik, ki nas bo osvobodil vseh nadlog? Prisotnost kulta zdravja, znanosti in farmacije nam sporoča, da smo spet zapadli v globoko poganstvo in materializem.

Novi koronavirus poraja vedno nova vprašanja, cepivo pa je bilo izdelano v rekordnem času

Zaskrbljen sem, ko poslušam novice o raznih cepivih, ki naj bi nas obvarovala pred boleznijo covid-19, in si postavljam mnogo vprašanj. Hvala Bogu, da postavljanje vprašanj še ni prepovedano. Mediji nas obveščajo, kdaj bo cepivo na razpolago, katero podjetje ga je uspešno izdelalo, kako in kje bo potekalo cepljenje, kdo bo imel prednost, izvrtali so celo to, koliko cepivo stane, čeprav naj bi to bila poslovna skrivnost … Bravo, mediji, vi res obvladate svoj posel!

Zanimivo! Imamo cepivo, a ne vemo niti tega, ali je koronavirus naravni virus ali umetno izdelan v laboratoriju in je pravzaprav biološko orožje. Največji znanstveniki se glede tega vprašanja izrekajo različno. Cepivo naj bi po zagotovilih strokovnjakov delovalo učinkovito tudi na novo obliko koronavirusa, ki so ga najprej odkrili v Angliji in smo bili o njegovem obstoju prek medijev obveščeni šele pred nekaj dnevi. Doslej se je govorilo, da je za izdelavo cepiva potrebnih pet, šest let, sedaj pa smo priča čudežu: cepivo je bilo izdelano v rekordnih šestih, sedmih  mesecih; glede na novi virus, ki se že širi po svetu, pa pravzaprav predčasno. Znanost je neverjetna! Bravo znanost, hvala tebi, znanost!

O cepivu se ve zelo malo, zlasti o etičnosti njegove izdelave

Kdor bo cepljen, bo pogumen poizkusni zajec. Bo sploh kdo kazensko odgovarjal, če bo cepljenje imelo za posledico neplodnost, avtizem ali kakšne druge težke okvare? O tem se ne govori.

Zelo malo ali pa skoraj nič se v Sloveniji ne govori o vsebini cepiva, čeprav je znano, da več odobrenih cepiv vsebuje celice splavljenih otrok. V Ameriki, Italiji, na Hrvaškem … o tem poteka javna razprava. Mar ni zanimivo, da bomo ob letošnjem Božiču, ki je praznik Jezusovega rojstva, praznik življenja, cepljeni s cepivom, narejenim tudi s pomočjo tkiva splavljenih otrok? Praznik življenja bomo praznovali z asimiliranjem proizvodov kulture smrti, kot kanibali. Kdor bo temu nasprotoval, bo nazadnjak, fašist in nacist. Odločil sem se, da sam takega cepiva, tudi za ceno etiketiranja, diskvalifikacij in težkih posledic, ne bom sprejel. Kako boste ravnali vi? Morda vam je lahko v pomoč: Nota Kongregacije za nauk vere.

Poraja se vprašanje: zakaj odgovorni ne vlagajo veliko več sredstev v zdravila, ki so že preizkušena, v učinkovito zdravljenje s krvno plazmo ter v smernice za zdravljenje na domu?

Blagoslovljen Božič, veliko Božjega miru in blagoslova v novem letu

Vsekakor vam želim, da bi bili zdravi, in vas spodbujam, da skrbite za svoje zdravje. Ne pozabite na razna preizkušena zdravila niti na domača zeliščna zdravila niti na naravno preventivo: gibanje na svežem zraku, zdrava prehrana, dovolj kvalitetnega spanja, razvedrilo … O tem se premalo govori! Predvsem pa se ne predajte strahu in obupu! Kajti najhujša in najusodnejša za naše življenje in civilizacijo je pandemija strahu.

Glede na zgoraj povedano, vam voščim malo drugače, kot običajno zvenijo dandanašnja voščila.

Glede na zgoraj povedano, vam voščim malo drugače, kot običajno zvenijo dandanašnja voščila:

Blagoslovljen Božič, veliko Božjega miru in blagoslova v novem letu! Predvsem pa vam želimo, da dosežete večno življenje! Zato se je Jezus rodil!

Božič ni misel, je dogajanje!

Odrešenik, prihajaš.

Preženi meglo, strah in obup.

Reši nas strahu pred koronavirusom.

Naj se z epidemijami in drugimi nadlogami soočamo na pameten način.

Daj nam spoznanje, da se iz resničnosti ne smemo odklopiti, kar tolikokrat počnemo, temveč se nanjo priklopiti in jo gledati, čutiti.

Podeli nam milost, da Te bomo videli takega, kot si;

da bomo spoznali tudi resnico o sebi.

Sprejmi nas ob jaslicah; osvobodi nas osamljenosti.

Povrni nam dostojanstvo Božjih otrok!

Odpri nam ušesa, da bomo zaslišali angelsko petje.

Naj kot Modri z Vzhoda uzremo čudovito Luč.

Naj se veselimo, da je tvoja Mati tudi naša mati in sv. Jožef naš zgled in varuh.

Hvala za pogum in moč, da zmoremo videti bližnje okoli sebe; tudi njihove stiske in radosti. 

Navdihuj nas, da bomo pomagali otrokom v njihovem dozorevanju; naj s pogumom zrejo v prihodnost.

Sodelavcev, poslovnih partnerjev in drugih ljudi, s katerimi se srečujemo, naj ne gledamo le skozi oči lastnih koristi.

Morda se niti ne opazi: ko smo s Teboj, gradimo nov svet, svet poln topline in lepote.

 Bogdan Vidmar, uredništvo in sodelavci Časnika