N. Glücks, Reporter: Cerarja smo ujeli na laži

Nekaj dni pred predčasnimi volitvami so ga v sklopu intervjuja za portal siol.net vprašali, kakšna je njegova vloga pri Evropskem centru za reševanje sporov pod vodstvom nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal, ki se je nekoč otepala očitkov korupcije.

Etični Cerar je tedaj pojasnil zgolj, da je član etične komisije pri tem Centru, kjer pa deluje pro- bono, torej brezplačno. Pri tem pa je zamolčal dve stvari: najprej, da s Kresalovo ne sodeluje le prek članstva v etični komisiji tega njenega zasebnega zavoda, pač pa za ta zavod piše tudi pravna mnenja.

Tako je aprila letos, torej le tri mesece pred intervjujem, za center od Kresalove napisal pravno mnenje v zvezi z ustavno odločbo glede občine Ankaran, ki ga je naročil župan Kopra Boris Popovič. In drugič – to mnenje Cerar ni napisal pro-bono, ampak za ceno dva tisoč evrov, kot je prejšnji teden odgovoril za naš tednik.

Več lahko preberete v Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.