Ministrska klepetulja

Diletantizma je v vladi toliko, kot da bi Pahor zanalašč izbiral amaterje.

Minister Zalar je kar na družabnem omrežju Twitter napovedal razpis za novega generalnega državnega tožilca, smo v četrtek razkrili v Žurnalu24.

Amaterizem. To je nemara najboljši izraz za ravnanje pravosodnega ministra. Čeprav je že pred časom sporočil, da lahko približno v tem času pričakujemo razpis za mesto Barbare Brezigar, pa tega zdaj, tik pred zdajci, nikakor ne bi smel obelodaniti razmeroma ozkemu krogu spletnih prijateljev. Minister očitno ne zna držati jezika za zobmi. O čem neki šele klepeta v zasebnih pogovorih v živo!? Mar mu kdaj uide tudi kakšna informacija, ki bi sicer morala ostati v vladnih vrstah? Zalarjevo spletno besedičenje kaže tudi, kako neroden je minister. Ni čudno, da takšen nerodnež ni uspel zamenjati Brezigarjeve pred koncem mandata. Pravzaprav je škoda, da se je sploh trudil.

Nerodnost tudi sicer ni redek pojav v Pahorjevi vladi. Križanič je sinonim za štoraste izjave. O nespretnosti Majde Širce, zlasti pri uvajanju kadrovskih sprememb na nacionalni televiziji, veliko povedo politični sopotniki kulturne ministrice. Tudi Žarnić daje vtis vse prej kot iznajdljivega ministra. In še bi lahko naštevali.

Skratka, ministrskega diletantizma je toliko, da je postal pravilo. Pravzaprav sta možnosti samo dve: minister se bodisi zapleta v afere ali pa je amater. Mar Pahor zanalašč izbira takšne ljudi?

S pritrdilnim odgovorom najbrž ne moremo prav veliko zgrešiti. Kakršen šef, takšni podrejeni. Ko se bo Pahorjeva skrbno izdelana javna podoba povsem sesula, bo med črepinjami ostal samo še politični diletantizem.

In za povrh: Zalarjevo twittersko klepetanje ni nič boljše od objav Katarine Kresal. Spomnimo: ministrica je pred časom na svoji spletni strani objavila sličice seksi spodnjega perila. Očitno imata oba eldeesova ministra težave pri razumevanju, kaj spada na splet in kaj ne.

Borut Hočevar v tiskani izdaji tednika Žurnal.