Ministrica Kozlovič naj objavi plače sodnikov in tožilcev!

Liljana Kozlovič / foto: STA

Podobno kot je notranji minister Aleš Hojs objavil plače policistov, pričakujemo od ministrice za pravosodje, gospe Lilijane Kozlovič, da prav tako objavi, kakšne osebne prejemke imajo tožilci in sodniki.

To bo znatno povečalo zaupanje ljudstva, v imenu katerega se v Sloveniji deli pravica. Mislim, da zadržkov za objavo ni, zato prosim, da se ta ukrep uresniči čim prej. Dobra praksa ministra za notranje zadeve nam je spodbuda, da to zahtevamo tudi na drugih področjih.

Tožilci pa so tudi sicer problem glede tega, ali res zaslužijo svojo plačo, kajti kot vidimo, celo prelagajo tožilske dolžnosti na obrambo (umor Janka Jamnika), sodniki (nekateri) pa za naš denar in v imenu ljudstva ščitijo kriminal in ustvarjajo nadomestne morilce.

Pri pokvarjenih ljudeh, med njimi so tudi tožilci in sodniki, denar odpira vsa vrata

Sicer pa: epur si muove – in vendar se vrti. Do nedavnega celo objava fotografij sodnikov ni bila dovoljena. Po policistih so zdaj na vrsti tožilci in sodniki. Ne gre za lov na čarovnice. Pošteni sodniki in tožilci svojih plač nimajo kaj skrivati. In tudi šolniki bodo prišli na vrsto.

Kriminalne protipravne sodbe in montirane obtožnice po modelu Blanke Žgajnar se ne producirajo zastonj. Pri pokvarjenih ljudeh, tudi med sodniki in tožilci, denar odpira vsa vrata. Zato si je dobro zapomniti: pameti in poštenosti je zmanjkalo, ostane nam samo še javnost.

Sicer pa: država, v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je izgubljena.

Vili Kovačič, državljan K.

Davkoplačevalci se ne damo