Minister Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder

Minister Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoderRoman Žveglič je bil med ustanovnimi člani Slovenske kmečke zveze in Zveze slovenske kmečke mladine. Po končani šoli in služenju vojaškega roka je delal v nekaj podjetjih. Potem pa je ostal na domači kmetiji, ki jo je kasneje tudi prevzel v upravljanje. Dobro leto je bil tudi poslanec Državnega zbora. Kar nekaj let je predsednik Sindikata kmetov Slovenije, kjer trenutno opravlja dolžnost podpredsednika.

V oddaji se je spomnil na slovensko pomlad in potegnil tudi nekaj vzporednic med nekdanjimi in današnjimi politiki. Opaža, da so pred leti, tudi ko je bil sam poslanec, še veljali argumenti, strokovnost in izkušnje. Danes pa so poslanci bolj kot ne le poslušni „pritiskači“ na tipke za glasovanje. Tudi zaradi tega, ker v politiko na vidna mesta stopajo politiki brez predznanja, izkušenj in strokovnosti, prihaja do slabe izbire na ministrskih mestih.

Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder

Kritičen je bil do Simona Zajca, ministra za okolje in prostor, za katerega meni, da je prišel čas, da ministrsko mesto zapusti. „Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder,“ meni Roman Žveglič in v oddaji pove še marsikatero pikro na račun ministra in slovenske politike na področju kmetijstva, kjer je danes resnici na ljubo mnogo manj sodelovanja tudi med kmeti. Bistveno manj, kot ga je bilo še pred leti. Prevladuje individualnost. V zadnjem delu oddaje je predstavil še delovanje sindikata kmetov, tudi v povezavi z aktualno problematiko povezano z volkovi in medvedi, ki so mnogim kmetov povzročili že veliko škode. Na drugi strani pa so nekateri tako imenovani strokovnjaki ravno na plečih medvedov, volkov in risov mastno zaslužili. Dokler vlada kmetom ne bo prisluhnila, se bodo protesti, kot je bil zadnji v Velikih Laščah, nadaljevali.