M.Š., Družina: Novi ameriški predsednik je ZA življenje

nerojeni otrociAmeriška škofovska konferenca je na svoji spletni strani objavila izjavo, v kateri izraža odobravanje ukinitve financiranja iz davkoplačevalskega denarja mednarodnih nevladnih organizacij, ki izvajajo ali spodbujajo splav v tujini, pogosto v nasprotju z zakoni države, v kateri delujejo.

Ukaz je v ponedeljek, 23. januarja, izdala Trumpova administracija. Donald Trump je ukaz podpisal dan po obletnici, ko je bil leta 1973 v ZDA uzakonjen splav, in s tem, kot je v navadi pri ameriških predsednikih v prvih dneh po nastopu službe, nakazal svojo politiko do umetne prekinitve nosečnosti.

V izjavi, ki jo je podpisal kardinal Timothy Dolan, predsednik škofovske komisije za dejavnosti v podporo življenju, je poudarjeno, da odločitev predsednika Trumpa predstavlja dobrodošel korak naproti vnovični vzpostavitvi in okrepitvi pomembne zvezne politike, ki spoštuje najosnovnejšo človekovo pravico, to je pravico do življenja. Gre za politiko, znano pod imenom Mexico City Policy, s katero je leta 1984 začel tedanji predsednik Ronald Reagan.

Več: Družina