M. Miklavčič, Zarečeno: Martina Krpana bi bilo treba sežgati?

Od druge svetovne vojne je minilo že 71 let in človek bi pričakoval, da je bilo dovolj časa, da bi se človeštvo lahko naučilo, kaj je prav in kaj narobe. Pa se ni. Vedno bolj kaže, da svet dela napake, ki življenje na tem planetu vodijo v katastrofo.

Dolgo sem se nekako tolažila, da je samo pri nas vse narobe, da so tisti drugi, ki živijo onstran slovenskih meja, bolj pametni, bolj razsodni, bolj vizionarski. A kaže, da ni tako. Angela Merkel je tej Evropi, v katero smo vstopili 1. maja 2004, s svojo nerazumljivo (milo rečeno) politiko zadala smrtni udarec.

Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodil kolaps, ki bo Evropo, kakršno smo poznali stoletja, pokopal pod seboj. Evropa je – skozi oči normalnega Evropejca- danes videti podobno kot prometni kaos v Ljubljani. Za popolno anarhijo na njenih cestah bi moral Janković zapreti tudi Celovško, Evropa pa odpreti meje s Turčijo.

Vprašanje, kako je Slovenija pripravljena na množičen prihod migrantov, bi moralo biti prvo slehernemu državljanu, ker je od odgovorov in posledic odvisna tudi naša prihodnost.

Že danes sodi Slovenija med najbolj obdavčene države na svetu. Poleg visokih davkov nas bremenijo tudi visoki prispevki za socialno varnost, ki se iz leta v leto povečujejo. Prebivalci Republike Slovenije namreč prispevkom za davke in socialo namenijo v povprečju kar 54,9 % svojih prihodkov. Imamo več kot 120.000 brezposelnih, ogromno upokojencev s 400 evri in tam okoli pokojnine, kar pomeni, da živijo na robu preživetja, Anže Kopitar in njemu podobni zbirajo denar za revne otroke, zdravstvo je v totalnem kolapsu, ki so ga dozdajšnje vlade tudi v resnici spravile na nivo neke Venezuele, ljudje umirajo zaradi nesposobnosti tistih, ki zdravstveno politiko krojijo, ni čudno, da sem in tja komu prekipi in vzame pištolo ter poskuša na skrajni in nedopusten način rešiti svoje težave, preden umre.

Če odmislimo varnostni vidik, je povsem na mestu vprašanje, kje bo Slovenija vzela, da bo nahranila vse, ki bi pri nas želeli, oziroma morali ostati?

Sosednje Hrvaška, Avstrija in Madžarska so se poleti pospešeno pripravljale na morebitno ponovitev lanskega migrantskega vala. Kaj pa Slovenija? Policija sicer pravi, da spremlja dogajanje, nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič pa svetuje: prihod migrantov moramo pričakati bolje usklajeni kot lansko leto, jasno je treba vedeti, kdo poveljuje operaciji Migrant.
Boštjan Perne, nekdanji obveščevalec, danes na Siolovi internetni strani poudarja tudi pomen obračuna z Islamsko državo, ki se s prihajajočo invazijo na milijonsko mesto Mosul, največje mesto v rokah islamistov, približuje koncu. To bo vplivalo na nov begunski val, sam meni, da bo šlo na pot več kot pol milijona ljudi.

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.