M. Miklavčič, Zarečeno: Je sploh vredno še kaj reči?!

Zadnje čase resno razmišljam, da bi javno oglašanje poslala tja v tri krasne. Tja, kamor sodi tudi država, v kateri živimo.

Je sploh še vredno kaj reči? Če ne tuliš z volkovi, potem se le-ti postavijo v vrsto in iščejo priložnosti,da te, ker nisi papiga, lopnejo po glavi. Če ne konkretno, pa z besedami, grožnjami ali v anonimnosti desetih in več ”nickov”.

Spominjam se Ga, kako je (pred nekaj meseci)v času, ko so se pobirali podpisi proti referendumu, oprezoval ob stojnici in si zapisal vsakega, ki je pristopil. Pocukal me je za rokav, in mi naravnost grozeče zabrusil, da ”pa sedaj ne bo več dolgo, ko se bo takšnim, ki niso za stvar, ustrezno posvetilo”. Kaj točno je imel v mislih, ne vem, ker sem se ga z gnusom otresla, a kaj dobrega verjetno ne.

Tudi samostojna Slovenija je tiste, ki menijo, da so zaradi t. i. ”levičarskega” prepričanja nad ostalimi, ki to niso, vedno bolj božala in izpostavljala kot najboljše, najbolj pametne, inovativne, lepe.

Tiste pa, ki to niso, pa se vedno bolj zasmehuje in se jih obravnava kot malo ”prišvrknjene” in kot tretjerazredne.

V letu 2002 je nek županski kandidat, jezen, ker je izgubil bitko, te ”drastične razlike” celo zapisal….

Njegovo modrovanje je sicer zelo hitro izginilo z internetne strani njegove stranke, a mi ga je uspelo še pravočasno shraniti.

Danes ni nič drugače, kvečjemu še dosti slabše.

Vse življenje se že trudim biti samosvoja, razmišljati po svoje, nikomur pripadati. Trudim se opozarjati, a mi vedno manj uspeva….

Nočem biti ne ”naša”, ne ”vaša”, ker vem, da bi mi pripadnost enim ali drugim zavezala misli, jezik in dušo.

Opazujem življenje okoli sebe, izpostavljam anomalije, občrtujem nelogičnosti, a ker imam- na srečo- zelo dober spomin, z žalostjo ugotavljam, da sodržavljani mimogrede pozabijo celo tisto, kar so slišali včeraj ali prebrali zarana- pri zajtrku.

Tistih, ki bi z drugače mislečimi naredili ”marsikaj”, pa je vedno več. Forume, zlasti na MMC me je sploh groza brati…

Najbolj žalostno pa je, da še celo nekateri znanci, izobraženi, takorekoč svetovljani, verjamejo v socializem, pa da se bo izpolnilo to, kar je napovedal Mesec: da bodo ”pritisnili” na Nemčijo, ki bo iztisnila vojno odškodnino 3,5 milijard, od katere bomo kar nekaj časa lepo in srečno živeli.

Je v takšnih Butalah sploh še vredno povzdigniti glas in reči, ej, ljudje božji, tako ne gre!

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.