M. Kovač, Družina: Nov slog, stara vsebina

Demokracija je pri upravljanju javnih zadev učinkovitejša celo od razsvetljene diktature, ker omogoča, da državljani na osnovi preteklih izkušenj izboljšujejo ravnanje oblasti, tako da zamenjajo njene nosilce. Vse kaže, da se je velika večina slovenskih volivcev temu samouravnavajočemu se mehanizmu parlamentarne demokracije vsaj v tem trenutku odpovedala. Marsikdo bo ugovarjal, češ, saj so volivci v parlament izvolili tri nove stranke in skoraj tri četrtine novih poslancev.

Čeprav je javnost enotna, da je glavna naloga nove vlade izboljšati gospodarski položajv državi in zagotoviti pogoje za rast blaginje, je velika večina volivcev ravnala po načelu: Vse bomo spremenili, da se ne bi nič spremenilo.

Stranka, ki zastopa interese premožnejših upokojencev in kadar je le mogoče ovira reforme, je dosegla zgodovinsko najboljši rezultat. Četrto mesto je zasedla nova povsem levičarska stranka, katere gospodarski program bi se lahko uveljavil le, če zapustimo EU in evro. Zmagovalec z več kot tretjino glasov na volitvah sploh ni nastopil z gospodarskim programom, v redkih z ekonomskimi temami povezanimi predvolilnimi izjavami pa je izražal dvom do reformnih ukrepov, ki naj bi jih po njegovem Sloveniji poskušala »vsiliti« tujina.

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.