Lustracija je prvi potreben korak po morebitni zmagi desnice

Foto: Reutersposil

Na prihodnjih volitvah v Italiji in Sloveniji bi zagotovo z veliko premočjo zmagala desnica, če ne bi bilo medijev. To bi bilo v resnici potrebno in higienično. Naj v Sloveniji vsaj za tri ali štiri mandate zmaga desnica in naj se levica odpočije od silnega napora iskanja novih obrazov.

Tudi v Sloveniji mediji poročajo o predvolilnih trenjih in spopadih v Italiji. Npr. »V Rimu shod proti rasizmu, tržaški župan pa na neofašističnem shodu« (MMC RTV SLO, STA, 24. februar 2018). Poudarja se, da so protifašistične demonstracije mirne, desničarji pa so sovražni do tujcev. Mediji ne poročajo o tem, da je bilo v spopadih več desničarjev zaradi nasilja levičarjev, ki se zavzemajo za komunizem in jim je zgled Venezuela, ranjenih in so v bolnišnicah. Levičarji na desničarje mečejo celo doma izdelane bombe. Tako je taka bomba v Torinu poškodovala šest oseb, ki so se udeležile desno usmerjenega zborovanja. V Palermu je levičarska kaznovalna ekspedicija zvezala Massimilijana Ursinija in ga pretepala. Zakaj naši mediji o tem ne poročajo? Kdo je vrgel bombo? Kako so ga kaznovali? Mar ni nasilje levičarjev tudi nasilje? Mar ni nasilje nad resnico tudi molk o levičarskem nasilju? Nasilje, ki je veliko bolj prefinjeno, in je zato še veliko nevarnejše!

Nikakor ne zagovarjam dejanja Luca Trainija, ki se je na umor 18-letne Pamele Mastropietro v Macerati odzval s streljanjem na Afričane in jih pri tem šest ranil. Pamelo je umorila nigerijska mafija, ki je znana tudi po obrednem kanibalizmu. Kot so poročali mediji, so Nigerijci lepo Pamelo razkosali in jo spravili v dva kovčka, določeni telesni organi pa so manjkali, ker so jih po vsej verjetnosti že pojedli. Zanimivo, da so mediji v trenutku nasilja, ki ga je zakrivil Luca Traini, na Pamelo pozabili in sprožili vse alarme proti ksenofobiji in fašizmu.

Kaj pa pravica do samoobrambe? V Evropi smo priče posilstev, fizičnega nasilja, uničevanja lastnine, kraj in ropov, ter celo umorov in ljudožerstva. Je, to glede na to, da živimo v laicistični družbi, kjer je potrebno enkrat za vselej opraviti z desetimi Božjimi zapovedmi, celo zaželeno, da nekateri delajo take stvari? So številna posilstva Evropejk, glede na to, da dominantne agencije o njih ne poročajo, nekaj normalnega in v skladu s fiziološkimi potrebami migrantov? Se bomo prilagodili in spoštovali tudi njihovo kulturo, ki vključuje ritualni kanibalizem, po domače povedano, ljudožerstvo? Je vsak, ki se oglasi proti temu, že rasist,  ksenofob in fašist? Gre tu sploh za vprašanje rase in barve kože?

Zakaj naši mediji skoraj ne poročajo o nasilju migrantov, vsako najmanjšo kritiko proti njihovemu ravnanju pa napihnejo kot fašizem in ksenofobijo?

Se ima ženska, ki je napadena pravico braniti pred posilstvom? Ima mož in oče, pravico pred posilstvom braniti svojo ženo in hčere in v takih primerih posiljevalca, če ne gre drugače, tudi ubiti? Kakšne spodbude in navodila za obrambo pred posilstvi in umori so svojim državljanom dale evropske vlade?

akaj naj bi nas bilo strah le pred desnico, ne pa pred levico? Zakaj naj bi bil problematičen le fašizem, ne pa tudi komunizem? Zakaj naj bi bil problem le sovraštvo do tujcev, ne pa tudi nasilje, ki ga migranti izvajajo v Evropi? Lahko si postavimo tudi hudomušno vprašanje: Kam bodo migranti iz »zemeljskih nebes« – obubožanih in z nasiljem zaznamovanih muslimanskih in socialističnih držav sploh zatekali, če tudi Evropa postane »komunistični raj«?

Mar ni napočil trenutek, da desnica »maščuje« krivice levice, ki direktno ali pa vsaj indirektno podpira »islamski fašizem«, posilstva, hoče legalizirati marihuano, odobrava korupcijo in preprečuje njeno razkritje … Na prihodnjih volitvah v Italiji in Sloveniji bi zagotovo z veliko premočjo zmagala desnica, če ne bi bilo medijev. To bi bilo v resnici potrebno in higienično. Naj v Sloveniji vsaj za tri ali štiri mandate zmaga desnica in naj se levica odpočije od silnega napora iskanja novih obrazov. Molim za to, da se to, kljub medijem, zgodi in za to, da bi bilo »maščevanje« pravilno, v skladu z resničnimi potrebami ljudi in z človeškim dostojanstvom. Vsekakor pa je po morebitni zmagi desnice, najprej, kot prvi korak nujno izvesti radikalno lustracijo.