Kucler Dolinar: Gre za hude kršitve demokratičnih standardov

PREJELI  SMO. Mojca Kucler Dolinar, kandidatka za županjo na minulih nadomestnih županskih volitvah v Ljubljani, opozarja na hude kršitve demokratičnih standardov in dejansko neenakost v boju za župansko funkcijo.

»Kot je razbrati iz medijev, naj bi se ljubljanski župan na račun ljubljanskih davkoplačevalcev močno okoristil. Če to drži, so vse njegove kandidature in sploh javne funkcije skrajno neprimerne in vredne vsakršne obsodbe,« je dejala Kucler Dolinarjeva. Po njenih besedah je zatajila tako davčna uprava kot tudi tožilstvo, ker sta te podatke in ugotovitve skrivala pred očmi javnosti. »Za njimi nosijo odgovornost tudi mediji, ki naj bi volivce obveščali tako, da bi se lahko pravilno odločili. S prikrivanjem dejstev to seveda ni možno,« je zatrdila. Ogorčenost je izrazila tudi nad predsednikom države, ki – čeprav naj bi za domnevna zavržna dejanja vedel – ljubljanskemu županu ob vsaki priložnosti še vedno stoji ob strani. »To kaže na veliko pomanjkanje demokratičnih meril v Sloveniji,« meni kandidatka za županjo na minulih volitvah.

Poudarila je, da je v takih razmerah težko govoriti o enakopravnosti v tekmi za župansko ali katero koli drugo mesto. »Upam, da bodo vsaj organi pregona opravili svoje delo korektno in čim hitreje, da se bomo na naslednjih volitvah lahko odločali na podlagi resničnih informacij,« je še dodala Kucler Dolinarjeva.

PREJELI SMO. V Mestnem odboru SDS ugotavljajo, da v zvezi z denarnimi transakcijami v poslih med MOL, Grep, Bazo Dante in KLM Naložb vse več inštitucij pritrjuje očitkom, da se je v primeru projekta Stožice poslovalo “po domače.”

Ljubljanski odbor SDS se je odzval na odkrite domnevne nezakonitosti ljubljanskega župana, ko je davkoplačevalski denar iz projekta Stožice prek posrednikov prelival v svoje podjetje.

Tokrat županov zamah z roko, češ da gre za političen konstrukt, ne bo zadostoval. Župan bo moral postreči s konkretnimi odgovori, kopijami dokumentov in natančnimi obrazložitvami. “V svetniški skupini SDS pričakujemo podrobna pojasnila s strani ljubljanskega župana, ki je še leta 2007 zatrjeval, da v Stožice ne bo šlo nič davkoplačevalskega denarja”, so zapisali v Mestnem odboru SDS v Ljubljani.

Foto: Wikipedia