Koronavirus razkril Šarčevo nesposobnost

Franci Feltrin: Epidemija demence pri velikem številu odgovornih v državnih službah
Šarec se je ukvarjal z volitvami, ni pa zagotovil ukrepov, ki s katerimi bi upočasnili širjenje koronavirusa, ko je bilo zanje še pravi čas.

Ali je Marjan Šarec imel intuicijo, da bo zaradi epidemije koronavirusa prišlo do zmanjšanja gospodarske rasti. Je zato odstopil? Prepričan sem, da to ne drži!

V letu in pol vladavine Marjana Šarca je Slovenija prvič v zgodovini načrtovala in sprejela največji proračunski prihodek v samostojni Sloveniji. Ministri so ga sprejeli z levo roko in ga s pomočjo stranke »Levica« delili na vse strani. V javnosti se je ustvaril lažen občutek njihove moči uspeha ter socialne darežljivosti.

Pa se je zgodil neviden, za ljudi smrtonosen in posledično za gospodarstvo uničujoč, virus COVID-19. Ob tem si je predsednik vlade zastavil vprašanje, če se je sploh zmožen spopasti s prihajajočo grožnjo. Kljub obilici proračunskega denarja je spoznal svojo nemoč ter odstopil s položaja. ne sposobnost številnih ministrov ter odstopil. S tem pa še ni bilo konec njegove vladavine. Z vso svojo sovražnostjo do SDS in mimo vseh zakonskih rokov in predpisov se je lotil rušenja vsake pobude, ki je bila namenjena sestavi nove vladne koalicije. In to je počel v času, ko se je COVID-19 nezadržno širil po Evropi, tudi v Sloveniji. Želel je preprečiti sestavo nove koalicije, ki bi vladno preprečila politično in gospodarsko krizo v državi.

Ko predsednik države Janezu Janši podelil mandat za sestavo nove začasne vlade, je predsednik vlade v odhodu, iz ozadja, s svojimi somišljeniki in strankarskimi podmladki organiziral protest z naslovom »Proti sovraštvu in diskriminacij«. Geslo protesta pa ni veljalo udeležence shoda. Na protestnem shodu so izražali neverjetno sovraštvo in celo javno pozivali k uboju Janše. To so bili zadnji in najbolj grobi sovražni poizkusi, s katerimi so želeli preprečiti stranki DeSUS in SMC v novi koalicijski vladi. To jim na koncu ni uspelo. Tako smo se rešili predčasnih volitev v pogojih epidemije in preprečili nesluteno krizo v državi.

Volitve med epidemijo, ki jih je želel Šarec, bi nas pahnile v politično nestabilnost

Vsi državljani in državljanke smo lahko hvaležni članom nove vlade za pogum, saj so zmogli prestopiti stare zamere in se dogovorili. Le operativna vlada bo lahko s strogimi ukrepi zmogla in znala omejiti neoviran pohod smrtonosnega virusa COVID-19.

Udeleženci »skromnega« protesta, v času napredovanja smrtonosnega virusa, nova vlada pa je nastajala daleč stran od medijskih žarometov, so s sovražnimi  govori, parolami nošenjem ter razkazovanjem simbolov nekdanje komunistične partije pokazali, da jim je za državo in narod malo mar. Vsaj upam lahko, da je ljudstvo končno spoznalo, kaj je Šarec želel z odstopom izsiliti. Želel je nove volitve, ki bi nas pahnile v politično nestabilnost. Sedaj že nekdanji predsednik vlade se je torej ukvarjal z namero, da bi si z volitvami zagotovil udobnejše pogoje za vladanje. In to se je dogajalo v času širjenja koronavirusa, ko je bil še pravi čas za najbolj nujne preventivne ukrepe.

Zgodovina nas uči, da je pred stotimi leti za špansko gripo umrlo nekaj deset milijonov ljudi. Med njimi so bili tudi Slovenci. Bog obvaruj Slovenijo in vse nas od bolezni in smrti, ki jo povzroča koronavirus. Hvala vladi in vsem, ki se po svojem znanju in sposobnostih neumorno trudite za nas!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.