Slovenski družbeni razvoj ogrožen, znanost še nima rešitve

Coronafašizem ogroža Slovence. Ostareli in drugi umirajo. Zdravstveno osebje izgoreva v nečloveških naporih. Nekateri se nesebično žrtvujejo. Znanost še nima rešitve. Velika hvala, fašisti! Znanost še nima rešitve. 

Ob nedavni vrnitvi v Ljubljano so me na cesti, ki pelje ob robu Murgel v center, presenetili napisi proti coronafašizmu. Znamenitemu prebivalcu tega elitnega naselja ne moremo pripisati neposredne krivde za to, gotovo pa se mu kot kralju nestrpnosti na Slovenskem topi srce ob globini sovraštva do ne njegovih, ki preveva slovensko družbo.

Videno na demonstracijah, vzbuja strah pred resničnim fašizmom oz. nacizmom

Slovenija je res globoko v fašizmu. Na demonstracijah se zbirajo črno oblečeni ljudje, dvigujejo roke, ki spominjajo na znane prizore, nosijo goreče bakle, častijo ogenj in grozijo s smrtjo onim, ki se z njimi ne strinjajo. Manjka samo še korak in znova bomo priče množičnim pobojem, koncentracijskim taboriščem, kot so bila na Kočevskem, v Šterntalu in še marsikje. Česar ne morejo doseči na volitvah, skušajo uresničiti z uličnim nasiljem, zmerjanjem, poniževanjem, obtoževanjem, ki spodbuja smrtno sovraštvo; na njihovi strani je kar nekaj uglednih ljudi. Potem se pa čudimo, da je bilo med Hitlerjevimi privrženci kar nekaj uglednih ljudi od Wagnerjevega potomca do Žižkovega dolgoletnega vzornika, filozofa Martina Heideggra. Se zgodovina ponavlja?

Zaradi objokovanja preteklosti je družbeni razvoj Slovenije blokiran

Zgodovina se ne ponavlja, se pa določeni ljudje ne morejo rešiti njenega vpliva. Pri nas zlasti tisti, ki jim je nekdanji totalitarizem pomenil višek vsestranskega razvoja slovenske družbe. Niso sposobni ponuditi programa, ki bi Slovence peljal naprej, ampak se rešujejo s čaščenjem in objokovanjem preteklosti. Tako je bilo ob koncu fevdalizma, stare Avstrije, stare Jugoslavije, nove Jugoslavije in še marsikdaj. Njihov vpliv je tolikšen, trenutno je glavni usmerjevalec klan okoli RTVS, da je Slovenija v veliki meri blokirana. Uspelo jim je vreči ministrico za kmetijstvo, ni bilo težko, sedaj na veliko napihujejo vatikanski finančni škandal. Oboje predvsem zato, da bi prekrili malverzacije z državnimi gozdovi. Papež je zapravljivega in nerazsodnega kardinala odpustil, pri nas bi ga branili do zadnje kaplje krvi, tako kot znanega žvižgača in še marsikoga. Nezmotljiva Cerkev priznava in odpravlja napake, demokratična levica, ki ni ne demokratična, še manj pa levica, jih dviguje na raven žrtev za domovino. Blokira vladanje. Aktualna vlada naj odgovarja za delo, ki ga opravljajo ljudje, ki to opcijo nesmrtno sovražijo. Zato tak vik in krik ob vsaki kadrovski spremembi.

SAZU na rob: tako znanstveniki kot umetniki so malokdaj dobri politiki

Coronafašizem? S fašisti so stalinisti ob snovanju frontnih asociacij konec tridesetih let prejšnjega stoletja zmerjali vse politične nasprotnike, najmanj pa dejanske fašiste. Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Če ne gre drugače, poskrbijo za to akademiki, ki bi celo osebno streljali one, ki so dajali pobudo za slovensko samostojno državo. Nikoli se namreč niso mogli otresti ideološkega sorodstva z drugima dvema totalitarnima sistemoma in v laži živijo tisti, ki mislijo, da je bil sporazum Hitler-Stalin slučaj. Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Ta inštitucija, katere nastanek je ključno povezan z zgodovino slovenskega osamozaveščanja, nikoli ni bila tako nizko. Sicer pa smo nastavke tega videli že ob slovenskem osamosvajanju, ki ga je dejansko sprožil akademik Janez Menart. Velik del članov akademije je pokal od jugoslovenarstva in filokomunizma. Spomnimo se samo pred nedavnim umrlega zgodovinarja. Tudi z znanstveniki je kot s pisatelji. Ivan Tavčar je bil mojster peresa, kot politik pa siromak in za izgubo slovenske Koroške ni brez krivde.

So podporniki koalicije KUL res pripravljeni na velike žrtve?

Coronafašizem ogroža Slovence. Ostareli in drugi umirajo. Zdravstveno osebje izgoreva v nečloveških naporih. Nekateri se nesebično žrtvujejo. Znanost še nima rešitve. Velika hvala, fašisti! Kljub temu ne zamerite, če vas bo zgodovina slovenskih akademikov pravično sodila in obsodila. Ne pustijo uničevati slovenske narodne identitete, ki je anticoronafašistična ali pa je ni!

Vladajoči in vsi tisti, ki se borijo proti pandemiji, naj se pazijo. Nihče jih ne bo mogel obvarovati pred očitki kolaboracije s coronafašizmom. Če vsi Slovenci pomrjejo, ni problem, važno je, da borba proti coronafašizmu preživi. Zato so ustanovili koalicijo KUL, ki jo bo vodil človek, ki po zatrjevanju znancev, prijateljev in kolegov še osebnih financ nima urejenih. Bi mu podporniki zaupali v upravljanje svoje premoženje? So res pripravljeni na take žrtve, da zatrejo za coronafašizem