Koncert Zavoda Živ!m: Glas življenja za življenje (FOTO)

Koncert Glas za življenje 19.5.2015Velika dvorana Antonovega doma na Viču je pokala po šivih od navdušenih udeležencev dobrodelnega koncerta ‘Glas življenja za življenje’ v organizaciji Zavoda Živ!m. Nastopile so tri odlične skupine – Tvoj glas, rokerski Odsev, a capella gospel zbor Bee Geesus – in legendarni Aleksander Mežek.

Aleksander Mežek

Bee Geesus

Odsev

Pričevanja

Vmes so se zvrstila tri pričevanja na temo veselja do življenja: mlada prostovoljka Zavoda Živim Petra Kogoj, duhovnik in kuharski mojster Marko Čižman, ter družina Strajnar (Grega, Hana, Evelin, Izak in Flora Jona). Evelin je deklica, ki se je rodila z izredno redko gensko napako, zaradi katere so zdravniki napovedovali, da verjetno ne bo niti sedela. Oče Grega, ki pravi, da je Evelin popolna kljub njeni nepopolnosti in mati Hana, vztrajno delata z njo in deklica ju vsakodnevno preseneča s svojim razvojem. Strajnarji so včeraj odločno in z zgledom dali – kot je rekel Grega – svoj glas ZA življenje.

Dobrodelnost

Koncert je bil brezplačen, a smo udeleženci z veseljem prispevali za družine v stiski in – kako bi se reklo po slovensko? – “prolajfovsko” delovanje Zavoda Živ!m.

Dvorana je prepevala, ploskala in utripala v ritmih duhovno-ritmičnih skladb, ki so vse po vrsti odsevale radost veselja. Hvala prostovoljcem in prostovoljkam Zavoda Ž!vim za perfekten večer. Zdi se, da se v Sloveniji krepi vesel in radosten odnos do življenja.

Foto: Aleš Čerin