V tem znamenju boš zmagal

V začetku oktobra je WikiLeaks objavil korespondenco, v kateri razkrije načrtovano revolucijo v katoliški Cerkvi zoper njen moralni nauk pri čemer je navedena katoliška organizacija Catholics in Alliance for the Common Good kot prav za ta namen stesanega klintonovskega trojanskega konja.

Koncert Zavoda Živ!m: Glas življenja za življenje (FOTO)

Velika dvorana Antonovega doma na Viču je pokala po šivih od navdušenih udeležencev dobrodelnega koncerta ‘Glas življenja za življenje’ v organizaciji Zavoda Živ!m. Tri odlične skupine – Tvoj glas, rokerski Odsev, a capella gospel zbor BeeGeesus – in legendarni Aleksander Mežek.

Koncert zavoda Ž!VIM: Za mame v stiski! (foto)

V sredo, 21. maja 2014 je v Antonovem domu na Viču potekal prvi dobrodelni koncert Zavoda ŽIV!M z naslovom Glas življenja. Nastopali so: glasbena skupina Svetnik, vokalni kvartet 4Given, 4Given s skupino LooBEzND in hip-hop dvojec Murat & Jose. Večer je s svojimi duhovitimi, a vsebinsko globokimi video-posnetki in glasbenim nastopom popestril Gregor Čušin, program pa je lahkotno in vedro povezovala novinarka Nataša Ličen. Zbrani prispevki bodo namenjeni mamam v stiski.

Na čigavi strani je sedaj Bog?

V svojem zanimanju za ameriško krščansko-konzervativno sceno sem naletel na (za naše pojme) neverjetno navdušenje cele vrste njenih pomembnih predstavnikov nad Putinom. Emblematičen je članek s povednim naslovom: Na čigavi strani je sedaj Bog?. Če je v naslovu vprašaj, je ves članek en sam niz argumentov v prid trditve, da je Bog sedaj na strani Putina in Rusije in ne več na strani ZDA, kot smo bili vajeni misliti v času hladne vojne.