Kje ste danes, kleni protestniki

Skrajno skrb pa zbuja spoznanje, da gre za pristno besedilo s podpisi 75 akademikov, med njimi celo osmih bivših rektorjev. Težko verjamem, da kdo od podpisanih ne pozna zgodovine niti ni razumel teksta, ki so ga čez noč povzeli in komentirali domala vsi slovenski mediji, zato ocenjujem, da gre za njihovo zavestno politično potezo.

Medtem berem, da Putinovi vojni energično nasprotuje cvet ruske inteligence: znanstveniki, publicisti in umetniki. In verjemite – vsak od stotine njih je na svojem področju pomembnejši in bolj zaslužen od slehernega ‘protestnika’ iz naših logov, vključno s penovci, akademiki in člani DSP, katerih glas nenadoma tako pogrešamo.

Kje je danes zaskrbljenost za demokracijo, pravno državo, solidarnost, enakost, vsestransko spoštovanje pravic za vse in vsakogar

Bom zelo kratek: kje so danes vsi tisti protestniki – penovci in člani DSP, ‘akademiki’ iz ZRC (ki že leta razstavljajo rezilno žico, razpeto v vsej višini fasade hiše, ki jih gosti, ter razsevajo strup ideološke zblojenosti v svoj tamkajšnji ‘dedni’ vrtiček in celotno akademsko sfero), tisti ‘ta pravi’ akademiki iz SAZU pa oni samozvani iz t. i. Liberalne akademije, zaslužni profesorji, v katerih glavah nemara še zmeraj odzvanja neštetokrat nam docirana marksovska floskula, češ edina dilema za prihodnost človeštva je ‘socializem ali barbarstvo’? In kje so vsi drugi privilegirani podpisniki premnogih insultacij, naslovljenih na aktualnega premiera, na njegovo stranko in v končni fazi na vse tiste, ki skušajo potegniti voz demokracije iz blata, v katerem je obstal, še preden je bilo v glavah ljudi, ki smo pač pričakovali nekaj napredka, povsem jasno, do obstajajo sile, ki ga bodo za vsako ceno zavirale?

Primož Jelševar: Sedem točk akademske zlorabe

Kje so danes, ko je barbarstvo ruskega samodržca eskaliralo v naši neposredni evropski soseščini? Kje je njihova zaskrbljenost za demokracijo, pravno državo, solidarnost, enakost, vsestransko spoštovanje pravic za vse in vsakogar? Vam kar povem: vsa ta skrb je bila in je le demagoško kritje za – kot se radi izražajo o svojem ‘sovragu’ – njihov brutalen obračun s političnimi nasprotniki. Ker v metodah ruskega samodržca prepoznavajo svoje lastne metode, postopke in nagibe, so njegov zločinski napad na Ukrajino pač mirno prezrli. Še več: odobravajo ga. Nekateri to ‘počno’ s svojim molkom, drugi z zahrbtno ali celo z odkrito apologetsko zaslombo ruskega agresorja. Fej in fuj!

Medtem berem, da Putinovi vojni energično nasprotuje cvet ruske inteligence: znanstveniki, publicisti in umetniki. In verjemite – vsak od stotine njih je na svojem področju pomembnejši in bolj zaslužen od slehernega ‘protestnika’ iz naših logov, vključno z omenjenimi, katerih glas nenadoma tako pogrešamo.