Kandidati za ministre in Katarina Kresal v hrvaških medijih

Hrvaški mediji ubijalsko poročajo o škandalih lepe slovenske ministrice Katarine Kresal, povezanih z malverzacijami, kokainom in orgijami z divjimi psi ter ji očitajo, da je izdala Boruta Pahorja.

/ … /

Najresnejši kandidati in kandidatke za nove ministrice ter ministre Pahorjeve vlade so Darja Lavtižar Bebler (ministrstvo za notranje zadeve), Jožef Školč (ministrstvo za kulturo), Rado Bohinc (ministrstvo za javno upravo), Tamara Lah Turšek (ministrstvo za visoko šolstvo), na stolček novega ministra za gospodarstvo pa LDS predlaga Tomaža Orešiča, direktorja londonske družbe EFT Group za zahodno in srednjo Evropo ter dobrega poznavalca energetike, ki se je na lanskih lokalnih volitvah potegoval tudi za župana Maribora. Gospodarski minister naj bi torej “končno” postal nekdo iz Maribora.

/ … /

V največjem hrvaškem časniku Jutarnji list so Katarini Kresal najprej očitali, da je z odhodom iz vlade izdala Pahorja, da bi rešila svojo politično kariero, v nedeljski izdaji pa so objavili daljši članek z naslovom “Lepa slovenska ministrica sredi škandala z malverzacijami, kokainom in orgijami z divjimi psi” (glej faksimile).

Več: Pozareport