Jure Komar, novi predsednik Zedinjene Slovenije

Foto: osebni arhiv J. Komarja.
Foto: osebni arhiv J. Komarja.

Zedinjena Slovenija, krovna organizacija Slovencev v Argentini, je spomladi opravila 68. redni občni zbor, ki je prinesel nekaj sprememb v življenje organizacije in izseljencev. Tokratni občinski zbor je bil namreč volilni. Na njem je bil potrjen seznam članov odbora, za predsednika pa je bil imenovan Jure Komar, ki je hkrati tudi predsednik Slovenskega doma v Karapačaju.

Jure Komar je po poklicu agronomski inženir, deluje kot upravnik kmetijskih podjetij in je oče dveh otrok. V družini govorijo slovensko in so aktivni člani slovenske skupnosti, še posebej v slovenskem domu v Karapačaju na severu Buenos Airesa. V kratkem intervjuju za Radio Ognjišče je Jure Komar izpostavil cilj svojega delovanja kot predsednik Zedinjene Slovenije, ki ga vidi v vodenju slovenske skupnosti in združevanju vseh organizacij, ki delujejo v Argentini. Člani novega odbora Združene Slovenije so vsi že rojeni v Argentini in so se s svojim udejstvovanjem odločili prevzeti odgovornost za slovensko emigracijo. 70-obletnica konca II. svetovne vojne bo hkrati pomenila tudi obletnico emigracije Slovencev v Argentino, česar se bodo prvič spomnili na 55. Slovenskem dnevu, na katerem se zberejo vsi argentinski Slovenci, kot pravi Jure Komar.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.