Jean Claude Juncker, Marx in Kočevski Rog

Jean Claude Juncker je ob 200. obletnici rojstva utemeljitelja komunizma strastno pojasnjeval, da Marx ni kriv za premnoge zločine njegovih ideoloških naslednikov. Čas je, da se Junkerja povabi v Kočevski Rog, kjer se lahko na lastne oči seznani s sadovi Marxove ideologije.

Pred 99 leti je bila v Moskvi ustanovljena komunistična internacionala (kominterna). Ta centralizirana partijska organizacija je v letih, ki so sledila, s pomočjo “fasadnih” človekoljubnih in kulturniških organizacij, pisateljskih klubov, medijskih trustov in založniških hiš, izvažala komunistične ideje na Zahod.

Tiste evropske države, ki niso nikoli na lastni koži občutile komunističnega terorja, so bile do komunizma pogosto zelo prizanesljive. Nekatere komunistične ideje in ikonografija so pridobivale in žal še vedno pridobivajo na popularnosti. Zelo podobno se je zgodilo pred stoletji v času turških vpadov. Tiste nemške in francoske pokrajine, ki niso utrpele turških vdorov, so bile včasih celo naklonjene Visoki Porti.

Krščanski demokrat  Jean Claude Junker strastno hvalil Marxa

V to past je očitno padel tudi krščanski demokrat, predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker, ki je pred kratkim sodeloval na prireditvi ob 200. obletnici Marxovega rojstva v Trierju strastno hvalil tega nemškega filozofa in utemeljitelja komunistične ideologije. Poslušalcem je pojasnjeval, da Marx ni kriv za premnoge zločine, ki so jih delali njegovi ideološki nasledniki v njegovem imenu. Komunistična Kitajska pa je ob tej priložnosti Trierju podarila velikanski Marxov kip.

Če bi Luxemburg “osvobajali” Sovjeti, verjetno Jean Claude Junker ne bi govoril takšnih neumnosti. Morda je čas, da se v evropskem parlamentu resno lotijo problema komunističnih reliktov in končno izvedejo prepotrebni ukrep “damnatio memoriae”.  Morda je čas, da Junkerja naši evroposlanci povabijo v Kočevski Rog, da se na lastne oči prepriča, kakšni so sadovi Trierčanove ideologije.

Na obletno spominsko slovesnost v Kočevski Rog, ki bo potekala 2. 6. 2018 ob 11. uri, ste vabljeni tudi vsi bralci Časnika. Da se priporočimo slovenskim mučencem in molimo za zdravo pamet na Slovenskem. To bomo v nedeljo, 3. 6. 2018, še kako potrebovali!

Somaševanje v Kočevskem Rogu bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. V molitvi se bomo spomnili vseh žrtev nasilja in pobojev v drugi svetovni vojni. Hkrati bomo Bogu izročili našo prošnjo za milost sprave v slovenskem narodu, da bo spet brat podal roko bratu. Po maši bo sledil krajši kulturni program, ki ga pripravlja Nova slovenska zaveza.