J. Bartolj, blog: Človek, glej (drugič)

V Škofji Loki v opuščenem Nunskem samostanu postavljamo veliko razstavo »Človek, glej«. V minulih dneh smo iz Ljubljane preselili dela likovne razstave »O čem razmišljaš Antigona?«, ki smo ji pridružili še dela likovnikov iz Škofje Loke. Zdaj bodo tako na ogled dela kar 47-tih umetnikov. Vsem delom je skupna močna etična nota in vprašanja povezana s spominom na našo tragično preteklost.

Narod, ki ne pozna svoje zgodovine (in se iz nje nič ne nauči), je obsojen, da jo ponovi, pravi neka misel. Ta še kako drži.

Spet delamo na prostovoljni bazi z minimalnimi stroški, ki pa naj dosežejo maksimalni učinek. Mislim, da sem to že napisal, ampak dejansko mislim, da bi take razstave morala biti vesela vsaka nacionalna Moderna galerija. In bi verjetno tudi bila. Razen naše. Kljub zvenečim imenom nekaterih akademikov in profesorjev, kljub nekaterim izjemnim likovnim delom, kljub nazorski raznobarvnosti, verjetno člani strokovnega odbora nismo zadostili nekim kriterijem stroke, da bi prišli v kakšne galerijsko bolj uveljavljene prostore, od celic Udbe, Zavoda sv. Stanislava ali opuščenega Nunskega samostana v Škofji Loki.

Več lahko preberete na blogu Jožeta Bartolja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.