Izjava dneva, Peter Lah: Primorski tigrovci niso edine žrtve Komunistične partije

lah peter

Društvo Domoljubni TIGR – 13. maj danes pripravlja spominsko slovesnost na Mali gori pri Ribnici. Proslava je spomin na prvi spopad Slovencev z okupatorjem v času okupacije na slovenskem ozemlju 13. maja 1941 na Mali gori pri Ribnici. V tem spopadu je umrl Danilo Zelen, član TIGR-a. V aktualno razpravo o TIGR-u, ki vključuje tudi predstavljeno pobudo o državnem prazniku 13. maja, je posegel tudi Peter Lah, član uredništva Časnika.

Peter Lah:

Komunistična partija (s tem mislim njeno vodstvo in tiste, ki so zavestno podpirali njeno politiko) je bila kriminalna združba, ki bi po današnjih standardih končala v Haagu. To je zgodovinsko dejstvo, primorski tigrovci niso bili edine žrtve.

KP je uspela z nasiljem, zastraševanjem in podžiganjem konflikta med ljudmi. Slovenska tragika v letu 2016 je v tem, da tudi mnogi antikomunisti igrajo stare melodije konflikta in razdvajanja.

Morda še večja tragika pa je v tem, da se “normalni” Slovenci požvižgajo na vse skupaj in mirno hodijo po kosteh likvidiranih soljudi. To delajo praktično vsakič, ko gredo na sprehod v gozd, in takrat, ko mirno prenašajo komunistično propagando. Zaradi takih “normalnih” ljudi propaganda postaja norma, mi pa ostajamo ujetniki preteklosti.