I. Kršinar, Reporter: Dobri in slabi Miro Cerar

»Vse obljube Mira Cerarja o etiki in standardih so se razblinile. Danes lahko govorimo o Miru Cerarju pred volitvami in Miru Cerarju po volitvah,« je ugotovil poslanec NSi Jernej Vrtovec, ko je skupaj s poslancem SDS Anžetom Logarjem in samostojnim poslancem Bojanom Dobovškom predstavil zahtevo za sklic izredne seje o spornem kadrovanju v SDH in DUTB.

Potem ko je vlada obglavila slabo banko in z njenega vrha odgnala oba vodilna tujca, Larsa Nyberga in Torbjörna Manssona, je begunsko krizo izkoristila še za obračun nad vodstvom holdinga. Na njegov vrh je postavila Marka Jazbeca, dosedanjega prvega moža Hotelov Bernardin, ki je od leta 2009 do 2012 kot član uprave NLB odobraval sporne kredite gospodarskim družbam, ki jih niso nikoli vrnile, ker so propadle ali končale v slabi banki.

Imenovanje je toliko bolj sporno, ker je žena svežega upravljavca državnega premoženja Saša Jazbec generalna direktorica za proračun na finančnem ministrstvu, ki je pristojno za SDH in DUTB. Še več, potem ko je moral zaradi afere s spornim magisterijem kot državni sekretar odstopiti prijatelj Mira Cerarja in član izvršilnega odbora SMC Jure Leben, ga je Jazbec zaposlil v Hotelih Bernardin. Zdaj pa so istega Jazbeca nadzorniki, ki jih je imenovala vlada Mira Cerarja, postavili za prvega moža holdinga.

Vse to najmanj smrdi po korupciji in klientelizmu, zoper katera je Cerar skandiral v svojih predvolilnih izjavah.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.