Hočevar: Ko vsa vlada nima pojma

Kakšen cirkus so zadnje tedne zganjali nekateri ministri in drugi vpleteni glede tožbe za ničnost pogodbe s Patrio! Že nekaj mesecev namreč teden za tednom poslušamo napovedi, da se bo vlada na tokratni seji pa prav zares odločila za takšno tožbo.

Recimo 1. aprila. Ni bila šala, mediji smo povsem resno poročali o zelo resnem pričakovanju Gregorja Golobiča, da bo vlada s tožbo naredila tisto, kar bi morala po protikorupcijski klavzuli narediti že prejšnja vlada. In ne samo to. Šef Zaresa nas je prepričeval o obstoju realnih možnosti za uspeh takšne tožbe.

/ … /

Minuli četrtek pa smo doživeli šok. Minister Zalar je v zapletenem pojasnilu razložil, da vlada takšne tožbe za zdaj ne bo vložila. Ker obstaja druga tožba, v kateri ravensko podjetje STO dokazuje nekaj podobnega – da je pogodba o nakupu patrij nična, ker so do nje pripeljala koruptivna dejanja. Vladi torej sploh ni treba tožiti. Samo počakati mora na razplet pet let stare tožbe in zadeva se  utegne končati. 

Gospodje ministri, gospod premier, koga imate za norca?! Zakaj ste tedne in tedne raglabljali o tožbi, potem pa ugotovili, da sploh ni potrebna? Kakšne strokovne službe pa imate, da vam niso že prej izbrskale tega podatka?! Ste res tako neobveščeni? In ne nazadnje, bo kdo odgovarjal, da je vlada dolge mesece modrovala o predmetu, ki je povsem brezpredmeten?

Vir: Zurnal