Hamas kot civilna družba ali kaj je v resnici povedal dr. Slavoj Žižek v Frankfurtu

Tudi sama sem, tako kot pisatelj Drago Jančar, temeljito prebrala govor dr. Slavoja Žižka na odprtju Frankfurtskega knjižnega sejma, vendar v njem ne vidim skoraj nič drugega kot pretkano zamišljeni zagovor Hamasovih zločinov. Seveda ima prav gospod pisatelj Drago Jančar, ko v Družini prizna, da razume to apologijo dr. Žižka. S tem pa ga uvrsti v prvi vrsti med politike. Tudi zame je dr. Žižek predvsem politik, naš drugi, neokomunistični Kardelj. In prepričana sem, da imam absolutno prav. Pa še kako! Navsezadnje, prav to, da bo gospod Jančar izrekel določeno priznanje dr. Žižku, so od njega edino pričakovali, sestradano, kot pes na kost, v vladi nevladnih organizacij dr. Goloba. Pričakovali so od pisatelja Jančarja, da bo pohvalil govor dr. Žižka, ker je svetovno odmevno obsodil preložitev podelitve frankfurtske nagrade palestinski literarni avtorici na poznejši čas, čeprav je dr. Žižek s tem namesto častne gostje, svoje mlade države Slovenije, na otvoritvi tega največjega knjižnega sejma na svetu postavil v prvi plan palestinsko vprašanje. Naj vidi svet, da je Slovenija multikulturna država! Tudi birokracija za kulturo v Bruslju je bila gotovo presrečna. Brez dvoma bo Slovenijo vklučila še v veliko multikulturnih programov EU.

Pa tudi gospod Aleksander Čeferin ima prav, ker vidi pomen svobode v športu in literaturi. Le kaj bi evropska kultura brez tega njegovega dragocenega vedenja! Z vsem, kar so povedali gospodje dr. Žižek, gospod Jančar in gospod Čeferin, se lahko strinjamo, še posebno tedaj, ko to povemo naglas, seveda, če smo pametni. Ampak hudič je skrit v ozadju vsega tega pravega in pravilnega, vse te strašljive pravšnjosti.

In vse, kar je v svojem govoru povedal dr. Žižek, je namreč v svojem najglobljem pomenu vključeno v razgraditev pomena slovenskega poslanstva slovenske literature na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Dr. Žižek v svojem govoru namreč “kliče na plan” aktiviste in aktivizem, diabolično Sorosovo civilno družbo, da bi s svojimi akcijami in vodenjem slovenske vlade povzročila smrt samostojne Slovenije. Dr. Žižek namreč še predobro ve za Kučanove težnje po zlitju slovenskega prebivalstva z balkanskimi narodi, ker bi to pomagalo pri oživitvi nove Jugoslavije, imenovane Jugovzhodna regija EU. Kot ilustracijo v opombi navajam del njegovega govora. Zato Kučan podpira raznarodovalno multikulturnost Sorosovih nevladnih organizacij.  V tem je bistvo slovenske multikulturne demokracije Sorosovih nevladnih organizacij, ki v dr. Žižku vodijo svojega božanskega guruja.

Ni potrebno biti posebno nadarjen za prepoznavanje in razvozlavanje Žižkovega govora v tem marksističnem multikulturnem kontekstu. To bom poskusila pokazati vsaj na enem od odstavkov v tem spornem govoru. Upam, da se bo gospod pisatelj Jančar, če ga bo kdo opozoril na ta moj spis, z mojo razlago strinjal – vsaj načelno. Verjetno se bo, še bolj verjetno pa se močno motim, da bo to tudi priznal. Ampak – pustimo času čas.

Ko sem  že tretjič – nekatere dele tudi četrtič in petič – prebrala razvpiti ovinkarsko nesramni zagovor Hamasa dr. Slavoja Žižka na otvoritvi Frankfurtskega knjižnega sejma in ko sem se že hotela sprijaznila tudi s tem – zadnjim in Sloveniji zelo škodljivim – Žižkovim nastopaštvom, me je nenadoma prešinilo, da se ne smem sprijazniti. Da se moram, čeprav  dokaj preprosta domoljubna Slovenka, tudi temu v bistvu Kučanovemu napadu na samostojno Slovenijo nekako upreti.

Zato se tudi domoljubni Slovenci, ne z govorom dr. Žižka, temveč z njegovim naročnikom, Sorosovim že skoraj intimnim prijateljem Kučanom, nikakor ne bi smeli sprijazniti. Zato, ker bi bilo to lahko za nas smrtno nevarno.

Dr. Žižek namreč odlično pozna globine in višine simbolne vrednosti svojih sporočil – izključno v korist takoimenovane Sorosove odprte družbe, ki jo – povsem napačno – največkrat imenujemo kar civilna družba, čeprav gre v tem primeru za eno najbolj nevarnih paravojsk, ki niso niti civilne niti civilizirane. Pri nas so takšne partizanske vojske, na primer, Mirovni inštitut, Slovenska filantropija, Inštitut 8. marec, celotna Metelkova itn., ki po osamosvojitvi nadomeščajo komunistični organizaciji. So navadna paravojska. Pri nas v Sloveniji ta vojska nadomešča nekdanji zločinski  organizaciji, Zvezo komunistov Slovenije in njej podrejeno “slavno” “udbo” (to, drugo,  nadomeščajo Sorosove nevladne organizacije zlasti v medijih).

Zato je potrebno vedeti, da je dr. Žižek, ko je govoril o Izraelu in Palestini, govoril tudi (ali celo predvsem?) o slovenski politični sceni. Žižkovo globoko razumevanje palestinskega vprašanja, iz česar izvira njegov zagovor krutosti Hamasa kot posledice izraelskega državnega terorizma, sem ter tja pa tudi palestinskega, nepravilnega zavzemaja za mir, je pisatelja Jančarja tako močno prepričalo, da je izrazil svoje mnenje, kako bi bilo bolje, kot da dr. Žižek pomaga v Frankfurtu oziroma v Evropi razumeti Palestince in Izraelce, da bi obojim pomagal kar na kraju samem njunih “nesporazumov”.

Sama pa se ne strinjam, da je Žižkovo poznavanje te bližnjevzhodne politične godlje lahko za oba, za Izrael in Palestino, kakorkoli pozitivno. Kajti, poglejte Žižkovo zagovarjanje političnih čistk v Izraelu. To je vidno iz dela njegovega govora v opombi,* v kateri je vidno, da vidi dr. Žižek v glavni vlogi čistilcev izraelske, preveč konservativne in nacionalistične družbe prav Sorosovo (marksistično multikulturno) civilno družbo. Očitno naj bi Izrael spremenile v pravo demokratično drzavo tudi v odličnih odnosih s Palestino, morda celo s Hamasom, prav Sorosove in sorosovske nevladne organizacije za odprto družbo. 

Te vrste Žižkovo zagovarjanje pritiska na desni del izraelske politike pa je v bistvu samo repriza njegove zmagovite ideologije v Sloveniji, ki je zdaj, po zadnjih volitvah in prihodu nevladnih organizacij na oblast, končno “osvobojena”. Dr. Žižek ne vidi in noče videti, kako Slovenija trpi pod skoraj že hamasovsko kruto diktaturo Sorosovih nevladnih organizacij. Verjetno pa bo kmalu tako ali podobno tudi v vsej EU.

Še huje, bojimo se lahko, da je tovrstna, Sorosova civilna družba že do zdaj, še zlasti ob zadnjem napadu Hamasa na Izrael, najbolj odgovorna za spor med izraelsko levico in desnico. To pa je brez dvoma botrovalo tudi popolni odpovedi delovanja tajnih obveščevalnih služb.  Kar zadeva njihovo veliko napako, je mogoče reči, da so te gotovo povezane z organizacijami civilne družbe v Palestini, ZDA in tudi v EU. Na to sem v svojem članku Soros kot Hamas**  (na spletu) še posebno opozorila.

V tem svojem članku sem poudarila, da zadnjih nekaj let tudi v Izraelu pripadniki Sorosove odprte družbe zahtevajo v svoji državi odprte meje in multikulturno prebivalstvo, predvsem judovsko in muslimansko, ter da si dobra polovica Izraelcev želi liberalnejše politike, da bi živeli tako, kot živijo Judje v ZDA ali Franciji. Po govoru dr. Žižka v Frankfurtu pa mirno lahko dodam, da so prav Sorosove – “kao” demokratične – nevladne organizacije v resnici tisti trojanski konj s polnim trebuhom “borcev” Hamasa, ki bo najbrž res uničil državo Izrael. In v tej  politični orbiti moramo opazovati ne le frankfurtski, temveč tudi marsikateri drugi govor (ali pogovor) dr. Žižka.

Prav zaradi vsega tega sem v svojem  članku  Soros kot Hamas podvomila v to, da bi nekateri največji ameriški judovski bankirji, med njimi tudi Soros, res radi pomagali Izraelu. Prav nasprotno.  

Upoštevaje  svoje  petinšestdesetletno srečevanje s protiizraelsko politiko v Jugoslaviji in na levi strani v samostojni Sloveniji, pa tudi  ob – že davnem, v najstniških letih  prebiranju Sartrove knjige o judovskem vprašanju bi si upala trditi, da so prav ideje o pomanjkanju demokracije v Izraelu, ki jih dr. Žižek, če hoče delovati na tem področju, mora usklajevati z ameriškimi protiizraelsko razpoloženimi judovskimi bankirji, za Izrael še nevarnejše od raket Hamasa.

Žal pa so Sorosove ideje o odprti družbi očitno že povsem na stežaj odprle meje Izraela njegovim najhujšim sovražnikom, zaradi česar si tej državi nihče več ne upa pomagati. Sorosovemu multikulturalizmu je uspelo po vsem Zahodnem svetu, tako rekoč že v vsaki vasi, naseliti nekaj Sorosovih borcev v rezervi. Da bi pomagali nevladnim organizacijam  pri podiranju vseh mej, brisanju vseh narodov in držav, samo da bi vsemu svetu vladale izključno nevladne organizacije (s sedežem v kateri od največjih svetovnih bank).

Prav zanima me, kako bi mi dr. Žižek, navdušen nad Sorosovimi nevladnimi organizacijami oziroma nad njegovo civilno družbo, pojasnil, zakaj in čemu naj bi Sorosova civilna družba s številnimi, zlasti prikritimi nevladnimi organizacijami v Izraelu želela in hotela, da prav državi Izrael in bodoča Palestina ohranita svoje meje. In kaj, če jih ne bo? Bo samo še Palestina? Gotovo.

To se seveda ne bo zgodilo. Nikakor. In trdno upajmo, da se bo podoben poskus izjalovil tudi v Sloveniji, da se ne bomo zlili z balkanskimi narodi. Ob zadnjih volitvah je bila samostojnost Slovenije hudo izpostavljena terorističnim napadom Kučanovega klana. Na samostojno in demokratično Slovenijo je Kučanov komunistični klan brezobzirno napadel Slovenijo s Sorosovimi nevladnimi organizacijami, tokrat s sinovi in vnuki Titovih zagovornikov komunističnih balkanskih pokolov ljudi, ki še dandanes v Sloveniji ne smejo imeti niti svojih grobov in mrliških listov. O tej tragediji in njenih odmevih v slovenski literaturi bi morali spregovoriti na Frankfurtskem knjižnem sejmu! Pa nismo, ker živimo v balkanski politični teroristični diktaturi Kučanovega klana. Dr. Žižek pa je v tem klanu samo klovn.

In po zadnjih volitvah je Sloveniji, tokrat žrtvi Kučanovega partijsko-ubovskega klana, tesno povezanega s Sorosom in njegovimi bankami, zavladala Sorosova civilna družba, seveda na svoj, slovenski, do konca sprevrženi partijski način. Zavarovala pa se je ta civilna družba tako, da je  skoraj že vsako slovensko vas kulturno obogatila z ilegalnimi migranti. Samo ljubega Boga lahko prosimo, naj nam pomaga, če so večinoma člani človekoljubne organizacije Hamas.

Frančiška Buttolo


Opombi

* “Simbol današnje izraelske vlade je Itmar Ben Gvir. V politiko je vstopil z vstopom v mladinsko gibanje stranke Kach in Kachane Chai, ki jo je kdo označil za teroristično organizacijo in prepovedal? Izraelska vlada sama. Ko je Ben Gvir postal polnoleten za vpoklic v IDF, so mu zaradi njegovega skrajno desnega političnega ozadja služenje prepovedali. Takšna oseba, ki jo je sam Izrael obsodil kot rasista in terorista, je zdaj, ja, uganite kaj? Izraelski minister za nacionalno varnost, ki bi moral varovati pravno državo.

Spomnite se velikega spora, ki je v zadnjih mesecih razdelil Izrael. Yuval Harari je komentiral ukrepe, ki jih je predlagala Netanjahujeva vlada. To je vsekakor državni udar, udar. Izrael je na poti, da postane diktatura, konec citata. Izrael je bil razdeljen med nacionalistične fundamentaliste, ki skušajo odpraviti ključne značilnosti zakonite državne oblasti, in člane civilne družbe, ki se te grožnje zavedajo. Z napadom Hamasa, in to je po mojem mnenju prava tragedija, je kriza nad duhom nacionalne enotnosti zagotovljena.” ( Iz govora dr. S. Žižka  v Frankfurtu, prevod iz Dnevnika, na spletu).

** Na prvi pogled se zdi to absurdno, vendar pa je res, da so se večinoma napadani in preganjani Judje uveljavili prav z intelektualno in ustvarjalno nadpovprečnostjo (v znanosti, umetnosti, bankirstvu, zdravstvu). Uveljavili so se večinoma na področjih, za katera niso bile pomembne – resnične ali pa simbolne – zasluge, ki običajno izvirajo iz zemlje in krvi,  iz časti in bojne slave žlahtnih zahodnih rodov v njihovih domovinah – s trdnimi državnimi mejami. Zato so – kot velikanska nedržavna intelektualna in finančna moč – Judje še najbolj sprejemljivi za multikulturno in digitalno civilizacijo, a ne z zahodnimi velesilami ma čelu, temveč s Kitajsko. Da pa bi ta globalizem lahko resnično dobro deloval, Judje ne smejo imeti države, še najmanj pa takšno, kakršna je Izrael, z državno mejo, zaradi katere je v stalnih sporih z vsemi po svetu. (F. Buttolo, Soros kot Hamas. Na spletu.)