Govori se, da so nemški novinarji za svoje usluge plačani

Franci Kindlhofer

Pri nas se že odprto govori, da so nemški novinarji za svoje usluge plačani, saj je slovenskim državljanom znano, da nekdanji komunisti, ki so si pridobili veliko finančno moč, rešujejo svoje probleme s korupcijo.

Pismo, ki ga je gospod Franci Kindlhofer pisal nemškim novinarskim kolegom, objavljamo v celoti, saj zapisano ne potrebuje dodatnih pojasnil. Očitno je, da zgolj to, da poteka načrtovana kampanja blatenja legalne slovenske oblasti. Sredstva, ki se jih poslužujejo ključni kreatorji so iz dneva v dan bolj brutalna, važen je zgolj ključni cilj – padec Janševe vlade. Cena ni važna!

Zelo je vpadljivo, da se zadnje mesece proti slovenski vladi in njenim predstavnikom vodi orkestrirana medijska kampanja. Skrb zbuja dejstvo, da so si poročanja različnih medijskih hiš in novinarjev zelo podobna. To vzbuja sum, da vsi črpajo iz istih virov. Po vsebini lahko kot vir prepoznamo slovensko ekstremno levo politično opcijo, ki se naslanja tudi na medijsko podporo tiska in javne televizije. Kot višek takšnega poročanja je bil prispevek v ARD pred nekaj dnevi, katerega avtor je bil njegov sodelavec Nikolaus Neumaier, ki poroča z Dunaja.

Odprto se govori, da so nemški novinarji za svoje usluge plačani

Ko sem novinarja Neumaierja opozoril na to, da v njegovem poročilu pogrešam navajanje vpliva komunistične preteklosti na dogajanja v Sloveniji, je lakonsko odgovoril, da ne ve s komunizmom nič početi, saj je to zanj le eden od svetovnih nazorov. Vprašam se, ali je nacionalsocializem tudi le to?

Če tudi drugi novinarji tako razmišljajo, potem se ne smemo čuditi, od kod ti stalni napadi na Poljsko, Mažarsko, Slovenijo in zadnje čase tudi na Češko. Vse te države imajo s komunizmom zelo slabe izkušnje in morajo najprej to preteklost obvladati. Če bi vzeli pod drobnogled dogajanja v vseh državah Evropske zveze, bi ugotovili, da se iste zadeve ne obravnavajo v vseh članicah enako.

Slovenija noče nič drugega kot to, kar je storila Zvezna republika Nemčija v nekdanji NDR: popolno prilagoditev družbe demokratičnim zakonitostim.

Veselilo bi me, če bi Vaša organizacija med svojim članstvom spodbudila odprto razpravo o teh zadevah, ker v obstoječi situaciji trpi ugled nemškega novinarstva. Slovenskim državljanom je znano, da nekdanji komunisti, ki so si pridobili veliko finančno moč, rešujejo svoje probleme s korupcijo. Tako se pri nas že odprto govori, da so nemški novinarji za svoje usluge plačani. Zato sem prepričan, da boste storili nekaj proti takšnim deformacijam.