Od konja z ročaji, kamor ga je posadila globoka država, do psa z ročaji

Globoka država ga je posadila na konja z ročaji. Ni vrag, da ne bo, rojen z zlato žlico, na hitro osvojil vsaj nekaj prvin orodne telovadbe, ki jih je nekoč bleščeče izvajal njegov oče. Kot vemo, je bil oče večkratni svetovni zmagovalec v plemenitem, tedaj še ne povsem skomercializiranem športu.

Od konja z ročaji, kamor ga je posadila globoka država, do psa z ročaji

Sin se je učil, telovadil, padal, menjal maserke, se sprenevedal in obtoževal sodnike skoraj štiri leta. Nato pa se je odcmeral rekoč, da se ne gre več. Trdno se je oklepal ročajev, da ne bi padel s konja, zrl v kamere, pridigal o etiki in sovražil JJ. Ta telovadba ga je tako prevzela, da ni opazil, da se mu je konj spreminjal v psa. Po štirih letih je pristal na psu z ročajema, ki sta se med tem čudežno spremenila v srp in kladivo.

Predsednik vlade v odstopu in največji osmoljenec volitev je edini, ki (kot je meni znano) v številnih priložnostih, ko se okrog njega svaljkajo agitpropovke (nevtralni spol) iz FDV, še ni imel priložnosti odgovarjati na vprašanje, kdaj bo odstopil zaradi poraznega volilnega izida stranke SMC (Stranka Mira  Cerarja, Stranka modernega centra, Stranka Murgle coprnija). Odstopil je predsednik SLS. Obljubo o odstopni izjavi je držal predsednik NSi. Celo v Desusu se pripravljajo na odstopanje. Tudi predsednika SDS sili k odstopu kadarkoli in kdorkoli, ki ima pet minut časa. Le astenični telovadec ki se kiti z velikim uspehom, češ da je njegova stranka rezervni igralec pri odločilnem mnogoboju, ne razmišlja, kaj šele govori o odstopu.

SMC je strmoglavila s 36 na 10 sedežev v državnem zboru, njen predsednik pa, namesto da bi se skril v kabinet Pravne fakultete, zganja  vsem na očeh in v posmeh volivcem povolilne račune. Njegova neenačba ima mnogo neznank; edina oprijemljiva konstanta v njej je izključevanje zmagovite SDS.

Počakajmo na vroče dni, v katerih SMS utegne doživeti »očiščenje in pomlajenje« (prosto po Cankarju) v istrskem kampu Koversada. V osrčju Slovenije na ohišnici v Šmarci pa bodo v poletni vročini polnili skoraj prazno listo članstva stranke LMŠ, ki ima »kar« 13 poslanskih sedežev, in delili funkcionarska mesta.

Kaj pa moremo, zgodovina se ponavlja kot farsa. Kot kleni slovenskega naroda sin namreč predsednik stranke ne poležava ob morju, ampak prosti čas preživlja na traktorju. Bomo videli, kako globoko in na kaj bo s traktorja ob polnosti časov padel ta samozvani mandatar.

Foto / Vir: http://www.equestrianlife.com.au