domovina.je: Rešitev poslanca Kordiša za Venezuelo – “Kapitalistično kontrarevolucijo z bajoneti sterat v morje”

Medtem ko ves svet poroča o vse hujši humanitarni krizi v Venezueli, kjer ljudem pod levičarskim predsednikom Maduro primanjkuje hrane, elektrike in drugih osnovnih življenjskih potrebščin, slovenski poslanec Miha Kordiš na pladnju ponuja rešitev:

“Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.” je zapisal na svojem Facebook profilu.

V komentarju uredništva se sprašujemo, kako je mogoče, da tovrstna logika “edine prave levice” v Sloveniji ni zaznana kot ekstremistična.

Maduro razglasil izredne razmere ter razširil pooblastila vojski za spopad “s socialnimi nemiri”

V Venezueli vre. Ljudje ne morejo dobiti hrane, zaradi primanjkovanja elektrike javni uslužbenci delajo le dvakrat tedensko, predsednik Nicolas Maduro pa je osebno nagovoril državljanke, naj elektrike ne trošijo s sušenjem lasišča s feni. Obseg ekonomije intenzivno pada (letos za 8 %), inflacija je na letni ravni 700 odstotna, v porastu je kriminal, kraje in plenjenje, piše The Guardian.

Danes je Maduro še razširil pooblastila vojski ter iz civilistov organiziral pomožne varnostne enote, s katerimi se lahko za zagotavljanje “javnega reda in miru” izognejo večini ustavnih varoval pred posegi vojske v civilno sfero.

Zaradi vse težjih razmer in lahkote v državi namreč naraščajo nemiri, opozicija, ki obvladuje parlament, zahteva referendum o Madurovi razrešitvi, pod katero se je podpisalo 1,85 milijona Venezuelcev. A socialistični predsednik o tem noče niti slišati, za katastrofalne razmere v državi pa obtožuje ZDA in venezuelsko “fašistično desnico”.

Poslanec ZL Kordiš: Težava je, da Maduro in Chavez nista obračunala z domačim vladajočim razredom

Svojevrsten rešitve za krizo v Venezueli pa je na svojem Facebook profilu predstavil slovenski poslanec Združene levice Miha Kordiš. S strankarsko kolegico Violeto Tomič sta namreč Venezuelo obiskala konec leta 2014. Takrat je ocenil, da ta država sicer ima nekaj težav, vendar “ne zato, ker so v socializmu, ampak ker so še vedno v kapitalizmu.”

Dodal je še, da pa sicer ni tako dramatično, kot slikajo zahodni mediji.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.