V. Vodušek, Topnews: Demonstranti v New Yorku o Sorošu in nobelovcu Obami kot organizatorjema udara v Ukrajini

Aktivisti so nekaj ur v centru New Yorka in tudi v drugih ameriških mestih delili materiale, v katerih se navaja, da je bila sprememba oblasti v Ukrajini izvedena z neposredno podporo milijarderja Georga Soroša in administracije 44. predsednika ZDA Baracka Obame.

Organizatorji dogodka so predstavniki mednarodnega Schillerjevega inštituta. Pojasnili so, da so se zbrali na Manhattnu v okviru kampanje za osveščanje in predstavitev realne situacije v Ukrajini Američanom, na obletnico dogodkov na trgu „Majdan“.

“Razdelili smo nekaj sto primerov naše tiskovine“, je povedala direktorica Schillerjevega inštituta Diane Sare.

V dokumentu Schillerjev inštitut navaja, da je bila sprememba oblasti v Ukrajini — udar, ki so ga izvedli neonacisti. Poudarja se, da je Victoria Nuland, ko je bila pomočnica sekretarja ZDA za Evropo, izjavila, da je bilo v času zamenjave oblasti v Ukrajini aktivnih več kot 2.000 nevladnih organizacij, ki so oblikovale javno mnenje v državi. ZDA so od leta 1991 omenjenim organizacijam nakazale pet milijard dolarjev, da se v Ukrajini vzpostavi „demokratično družbo“, tako je takrat izjavila Nulandova.

Podobne demonstracije so istočasno potekale v Bostonu, Hustonu, kot tudi v glavnem mestu Nemčije Berlinu, je povedala Diane Sare. Po njenih besedah nameravajo aktivisti sporočiti svetu “resnico o tem, kaj se je zgodilo pred tremi leti v Ukrajini“, saj se lahko situacija v ZDA razvije na podlagi podobnega scenarija.

Vid: Topnews