Demokracija: Vlado pozivajo k streznitvi

Poslanci opozicijskih SDS in SNS so na vlado in vladno koalicijo naslovili poziv k ponovni vzpostavitvi socialnega in političnega dialoga.

Opozarjajo na povečanje državnega dolga iz šestih na 13 milijard evrov ter števila brezposelnih iz 60.000 na 120.000.

Tudi bančni sektor po njihovih navedbah ne deluje zadovoljivo, plačilna nedisciplina je dosegla dramatične razsežnosti, število insolventnih podjetij pa je doseglo “zgodovinski rekord”.

/ … /

Pri tem opozarjajo, da so vse tri opozicijske stranke v tem mandatu predlagale nekaj sto konkretnih protikriznih ukrepov, ki so bili zavrnjeni. Z dveletno zamudo pa sedaj vlada razpravlja o enakih rešitvah, ki pa bodo zaradi spremenjenih pogojev in poglobljene krize imele bistveno manjše učinke.

/ … /

“Streznite se. Poglejte se v ogledalo in se vprašajte, ali je to, kar počnete, res razvojna prioriteta Slovenije? Je to res skrb za blaginjo državljank in državljanov,” sprašujejo vlado in koalicijo opozicijski poslanci. Poudarjajo, da bo breme, ki ga s takšno politiko prelagajo na naslednje mandate, zgrmelo na vse in za daljši čas pod sabo pokopalo ustavne določbe o pravni in socialni državi.

/ .. /

“Pričakujemo razumen odziv, sicer nam ne bo preostalo nič drugega, kot da izsilimo predčasne volitve ter tako skrajšamo agonijo propadanja ter zavarujemo našo gospodarsko in socialno prihodnost,” so poslanci SDS in SNS še zapisali v poziv, ki so mu priložili tudi svoje podpise.

Več: Demokracija