Če bi Vrhovno sodišče dalo prav Trumpu, bi gorela ameriška mesta

Republikanski politiki bi obdržali trampizem, ne pa Trumpa.

Trump je republikancem pripeljal 11 milijonov več volivcev kot leta 2016. Večina volivcev ni glasovala za Bidna, ampak proti Trumpu. Demokrati bi lahko nastavili tudi koga drugega, razen kakšnega levega ekstremista, pa bi dosegel podoben izid.

Moram reči, da mi ni preveč žal, da se je leto 2020 izteklo. Kdo bi si mislil, da bo nekakšen virus naredil toliko zmešnjave? Res je sicer, da ni take smrtnosti, kot so jo povzročale kuge v srednjem veku, ampak danes je svet neskončno bolj povezan ter življenje teče mnogo hitreje pa tudi na smrt gledamo drugače. Upadanje vernosti je ravno tako naredilo svoje. Zato taka epidemija hitro vrže človeštvo iz tirnic.

Škoda zaradi pouka na daljavo se bo pokazala čez leta

Na naši šoli je pouk s polno zasedbo, le na začetku smo imeli en teden polovično. Državne šole so zaprte in se vse dela na daljavo. Naša je privatna, fantovska, sicer pod vodstvom Opus Dei, in imamo več izbire, kako si uredimo pouk. Na začetku je občina hotela tudi nas spraviti v isti kalup, pa ji ni uspelo.

Poučevanje na daljavo, posebno v nižjih razredih, je neučinkovito. Ta škoda se bo pokazala čez leta, če jo bo hotel kdo opaziti.

Če bi Vrhovno sodišče dalo prav Trumpu, bi lahko gorela mesta

Ameriške volitve so izpadle tako, kot pač so. Mislim, da je zmagala forma nad vsebino. Glavni vzrok Trumpovega poraza je bil virus. To je vplivalo na gospodarstvo, splošno vzdušje negotovosti in tudi na način glasovanja. Mediji so bili izjemno pristranski ter ščitili Bidna, hkrati pa blatili Trumpa. Trumpu obnašanje nikakor ni koristilo, ampak je odvračalo nekatere sloje žensk ter fine ljudi. Moral bi biti bolj zadržan in predsedniški. (V marsičem je med Trumpom in Janšo precej podobnosti.)

Nekaj goljufije ali nepravilnosti je gotovo bilo. To se je zgodilo še pred preštevanjem glasov, namreč pri tem, kdo lahko voli. Ocena je, da so države poslale po pošti 44 milijonov glasovnic, ne da bi jih volivci zahtevali. Mnoge te odločitve so bile nezakonite, ker volilne zakonodaje ne morejo spreminjati birokrati, ampak le državni parlamenti. Volivci sicer lahko volijo po pošti, vendar morajo listek zahtevati v določenem roku pred volitvami in ga vrniti v pravem času. Lahko se pokaže na posamezne primere nepravilnosti, dokazati, da je to spremenilo izid, je pa skoraj nemogoče. Ko se kuverte odprejo, se izgubi vsaka sled za tem, kako in od kod je listek prišel.

Vrhovno sodišče je bilo v neprijetnem položaju. Če bi dalo prav Trumpu, bi to pomenilo skoraj državljansko vojno.

Levica bi kot običajno ponorela in gorela bi mesta. S tem, da ni zavrnilo odločb nižjih sodišč, je obdržalo fasado zakonitosti. Jasno pa je, da bodo morali v prihodnje bolj paziti, kako se voli.

Trump meni, da Bidenova restavracija prejšnjega sistema pomeni zaton Amerike

Trump je republikancem pripeljal 11 milijonov več volivcev kot leta 2016. Večina volivcev ni glasovala za Bidna, ampak proti Trumpu. (Spet podobnost z Janšo.)

Demokrati bi lahko nastavili tudi koga drugega, razen kakšnega levega ekstremista, pa bi dosegel podoben izid.

Pred volitvami 2016 je Trump povedal, da dotedanja politika in vodenje peljeta v zaton. Upal si je reči to, kar so mnogi mislili, pa so bili tiho: izguba industrijske baze, obubožanje delavstva, ilegalna imigracija, zanemarjanje obrambe med članicami Nata, nesmiselne vojne, zastareli in škodljivi trgovinski dogovori, popuščanje Kitajski. Imel je več uspehov: dogovori med Izraelom in Arabci ter v zunanji trgovini. Podprl je Katoliško cerkev, čeprav ga ameriški škofje in seveda papež kritizirajo.

Biden se prodaja za katoličana, podpira pa abortus, celo poročil je vsaj en istospolni par.

Biden bo poskušal restavrirati prejšnji režim. To pa pomeni ignoriranje bistvenih problemov in zaslepljanje ljudstva s postranskimi temami (LGBT, podnebna evforija).

Rasna neenakost je problem že v tem, da del prebivalstva ni produktiven. BLM, Antifa, razni anarhisti in podobne druščine se požvižgajo na črnski problem, le izrabljajo ga za politične in osebne cilje.

To, kar zastopa Biden, pomeni predsedovanje ameriškemu zatonu. Če republikanci obdržijo senat po volitvah v Georgiji, se bo dalo omejiti najbolj ekstremne poteze, hkrati pa bo posledica pasivnost in izguba časa.

Republikanski politiki bi obdržali trampizem, ne pa Trumpa

Ni jasno, kaj bo Trumpova vloga v naslednjih letih. Če hoče, bo imel v republikanski stranki velik vpliv, na kar kaže več kot 70 milijonov precej gorečih volivcev. Morda bo še nastopal. Lahko tudi ustanovi medijski imperij. Zagotovljenih ima sedemdeset milijonov gledalcev. Verjetno je tudi res, da bi mnogi republikanski politiki obdržali trampizem, ne pa Trumpa.

Trump je osvetlil probleme v Ameriki, ki so bili dolgo zanemarjeni. Zato tudi tako navdušenje nad njim.

Vse to je naredil brez pomoči republikanske stranke. Nikomur ni bil ničesar dolžan. Čisto možno je, da to pomeni spremembo republikanske stranke, nekaj podobnega temu, kar je dosegel Barry Goldwater pred več kot petdesetimi leti. Če vas zanima, si poglejte članek Conrada Blacka, ki razmišlja v tej smeri.

Od daleč se Slovenija zdi kot norišnica

Po internetu skušam slediti, kaj se dogaja v Sloveniji. Je norišnica. Seveda poskuša levica izrabiti težak položaj države, da zruši Janševo vlado. Če pogledamo nazaj, bi lahko Janez Janša kaj naredil drugače, ni pa edini evropski premier, za katerega bi se to dalo reči. Lahko bi se vzdržal kakšnih bolj ostrih tvitov ter sprememb v upravi in medijih. Seveda je to potrebno, vendar ob pravem času. Zdaj je glavni virus. Če bi to dobro izpeljal, bi na rednih volitvah morda dobil resno večino, potem pa uredil te bolj ideološke zadeve. Kmalu bo jasno, ali bo vlada zdržala.