Hitro je postalo jasno, Biden ni zmožen voditi države

V Združenih državah Amerike se nakazujejo velike spremembe. Biden in demokrati refleksno podirajo vse, kar je naredil Trump. Ni važno, ali je bilo dobro ali slabo, samo da ni več Trumpovo. Najhitreje so se posledice začutile na južni meji, kjer je neverjeten kaos in ga administracija prikriva. Čisto resno vprašanje je, kdaj se bodo pokazale druge nepredvidene posledice Bidnovih dejanj.

Jasno je, da je Biden ni zmožen voditi države. Kaže znake senilnosti, Harrisova je pa nesposobna. Kadar zaide v težave, se samo hihita. Bidna ščitijo in mu dovolijo nastope le v strogo kontroliranih okoliščinah. Na prvi in edini tiskovni konferenci je bilo očitno, da je vse zrežirano. Vprašanja so morala biti poslana vnaprej. Biden je poklical kakega novinarja s seznama, nato pa prebral odgovor, ki je bil povezan s tem novinarjem. Nekako se je izognil polomiji. Levi mediji so označili njegovo izvajanje za briljantno.

Rusija in Kitajska gotovo zaznavata, da ima Biden težave z vladanjem

Sumim, da bosta Rusija in Kitajska inscenirali kakšno krizo, ker mislijo, da sedanja administracija ni sposobna reagirati. Nekaj podobnega se je zgodilo v Kennedyjevem predsednikovanju, ko je Hruščov po srečanju na Dunaju ocenil, da Kennedy ni kos svoji nalogi, in je poslal jedrske rakete na Kubo.

Demokrati rinejo naprej z ekstremnimi predlogi o perifernih temah, ki razburjajo ljudi: transspolnost, podnebje, antirasizem, domači terorizem. Zanemarjajo pa bistvene probleme: gospodarstvo, Kitajska, vojaška moč, ilegalna imigracija. Biden je označil za prednostne naloge ameriške vojske iskanje notranjih sovražnikov, antirasizem in seveda nove frizure za vojakinje ter primerne pilotske uniforme za nosečnice. Težko si predstavljam, kaj si mislijo v kitajskem politbiroju: da se je Američanom zmešalo ali pa gre za kako novo finto.

ZDA so razklane na dva tabora, med katerima ni stičnih točk

Deng Šjaoping, kitajski komunistični voditelj, ki je z reformami usmeril Kitajsko na pot velesile, je rekel: “Ni važno, ali je maček črn ali bel, samo da lovi miši.” V Ameriki pa danes velja, da ni važno, ali maček lovi miši, važno je le to, ali je črn ali bel. In to je najpomembnejše. ZDA so razklane na dva tabora, med katerima ni stičnih točk. Ni soglasja o tem, kaj so bistvene teme. Če bo prišlo do propada Amerike, je svaril Lincoln, to ne bo od zunaj, ampak od znotraj.

Žalostno je, da tudi slovenska politika ne more stopiti skupaj in delati v splošno dobro vsaj v teh kritičnih časih. V boju za oblast se ne izbirajo sredstva; kaže, da je vse dovoljeno.