Boštjan Videmšek, smo državljani Slovenije res drhal, butci ali naivni?

butci, naivni ali drhal, kot nas je poimenoval Boštjan VidemšekSmo večina državljanov Slovenije, ki so nas mlade naučilo brati in za silo pisati ter preštevati groše, lire, dinarje, marke, tolarje, evre in še kaj, butci, naivni ali drhal, kot nas je poimenoval Boštjan Videmšek, ki se ima za novinarja in »ustvarjalca vsebin«? Namenoma nisem za državljane zapisal, da smo Slovenci. Končno, ne vem, če so v teh krajih sploh kdaj živeli kakšni Slovenci, je pa sedanja populacija gotovo močno gensko spremenjena, ni pa nujno, da je drhal, prej so butci in naivci.

Rimska drhal brezpravnih in obubožanih priseljencev, ki so se imenovali tudi plebejci (plebs), niso bili ne butci in ne naivci. Že pred dobrimi 400 leti pred Kristusom je ta »drhal« izsilila od oblastnikov zapisane zakone, svobodo izražanja, osebno dostojanstvo in postopno tudi sodelovanje pri oblasti. No, Videmškova drhal je dosegla »samo« samostojnost, oblast pa so zadržali v tej multikulti državi, preko mainstream medijev, ki  butcem in naivcem perejo možgane, »oblikovalci javnega mnenja« s komunističnim pedigrejem. Osebno od novinarjev nočem zgolj enostranskega diskurza in interpretacije, ampak predvsem preverjene in avtentične informacije, da ne izpadem kot butec in naivec.

Če pa Slovenci, kot kaže, smo butci in naivci, potem ne vem, zakaj se gremo demokracijo in volitve. Oboje lahko mirne duše ukinemo, saj »drhal« nima »rimske« korajže, ne ve, kaj je demokracija, niti čemu služijo volitve. Ker samozavestni in nad vse »izobraženi« videmškoidni novinarji vedo kaj je za narod dobro, predlagam da »ustvarjalcem vsebin« prepustimo naj imenujejo vlado in izberejo sodnike, parlamenta pa tako ne rabimo, saj tam sedi  samo meketajoča čreda, ki glasuje po nalogu svojih pastirjev po volji »ustvarjalcev vsebin«.

Žal se s tem ne morem strinjati, ker nekje v podzavesti opranih možganov vendarle slutim, da je napočil čas, ko bi tako imenovana drhal, kot v Rimu pred Kristusom, vendarle po vesti lahko na volitvah preudarno izbrala take predstavnike zakonodajne oblasti, doma in v Evropi, ki bo odgovorno delala v interesu državljanov in davkoplačevalcev in se ne po Šarčevo norčevala, da če ne bo tako, bo pa drugače!

Naj bom jasen, koga naj volimo v Evropo? Gotovo ne tiste, ki jih mainstream mediji »vlačijo« pred ekrane, da blejajo bedarije postkomunistične nomenklature ali z njimi paktirajo. Tudi ne tiste, ki ohranjajo nostalgijo na Jugo in rdečo zvezdo.

Nujno pa je, da na volitve gremo vsi, tudi skeptiki, ki mislijo, da se ne da nič spremeniti, zakaj prav oni, ki niso hodili ali ne hodijo na volišča so grobarji demokracije. Pristaši tistih, za katere predlagam, da jih ne volimo, bodo na volišča šli in preglasovali tiste, ki se odgovorno in iskreno zavzemajo za poštenje in resnico.

Foto: printscreen: RTV Slovenija