Balažic: Diskvalifikacija

Avtor: Jože Biščak. Vir: Siol. V enem izmed dnevnikov se je pojavil dvom o profesionalnosti dela na Inštitutu za sodno medicino. Njegov predstojnik Jože Balažic pravi: “To je težka diskvalifikacija.”

Inštitut za sodno medicino Medicinske fakultete v Ljubljani je ustanova, kjer med drugim opravljajo teste očetovstva. Zdaj se je pojavil dvom, da bi bil test, ali je Peter Stelzer res sin kardinala Franca Rodeta, opravljen profesionalno. Vzrok naj bi bila Balažičeva usmerjenost h krščanskim vrednotam.

Časnik Delo je izrazil vnaprejšnji dvom o rezultatih testa očetovstva, ker ste kot človek usmerjeni h krščanskim vrednotam. To je težka diskvalifikacija, tako vas kot inštituta, ki ga vodite.
Res je težka diskvalifikacija. Menim, da mi v bran stojijo rezultati mojega dozdajšnjega dela, vrednoteni tako doma kot v tujini. Nimam nikakršne slabe vesti za to, kar sem naredil v prid inštituta in medicinske fakultete, kamor naš inštitut spada. Je pa diskreditacija izpeljana na neprofesionalen in v bistvu na nobeni strokovni osnovi potrjen način.

….

Je bil kakšen odziv v inštitutu ali zunaj njega na diskvalifikacijo v medijih? Kako gledajo na to vaši sodelavci, ki so s tem prav tako diskvalificirani?
Na inštitutu sem v teh dveh dneh dobil absolutno podporo tistih zaposlenih, ki so bili trenutno prisotni (vmes je vikend), druge sodelavce pa bom z vsem temeljito seznanil v ponedeljek, ko bo večina že v službi po zaključenih dopustih. Prav tako bom preveril mnenje vodstva medicinske fakultete. Moji sodelavci so ogorčeni ob taki diskvalifikaciji, saj je pod vprašaj časnik Delo s tem postavil tudi njihovo delo in strokovnost.

Več: Siol