Vladavina prava ni ideološka tema. Je ključna tema, na kateri temelji Evropska unija!

Zunanji minister dr. Anže Logar: “Eni kričijo, da gre za odpiranje ideoloških tem. Naj bo zelo jasno: vladavina prava NI IDEOLOŠKA tema. Je ključna tema, na kateri temelji Evropska unija! Vsak, ki trdi nasprotno, zganja ideologijo najslabše vrste …”

Zunanji minister dr. Anže Logar je v zadnjih dneh deležen številnih kritik in napadov zaradi svojega dopisa evropskemu komisarju za pravosodje Didierju Reyndersu. Dopis evropskemu komisarju sicer ni javna korespondenca, a ga je Anže Logar objavil v celoti, v želji, da si vsak ustvari svoje mnenje.

Pogoj za razvoj komunizma naj bi bila revščina

Ko po režimskih občilih spremljamo proteste dedičev komunizma proti novi vladi (sto dni miru je zanje »prošlost«), gledamo bicikliste – vrednost njihovih biciklov presega vrednost avtomobilov, kakršne si lahko privoščimo »drugorazredni«. Takšna je pač danes pri nas podoba ideološko zagnanih restavratorjev komunizma.

26. novembra 1942 je bilo v Bihaću prvo zasedanje AVNOj-a . Tam je bilo takrat okrog petdeset kvadratnih kilometrov od okupatorja osvobojenega območja. KPS še ni sodelovala s KPJ in je tam ni bilo. Delegati (54) so tudi poslušali znanstveno predavanje o komunizmu (Moša Pijade), v katerem je razložil tudi, da je revščina pogoj za razvoj komunizma. Torej je dober komunist lahko le tisti, ki je revež. In prav v tem – v siceršnji premožnosti tistih, ki se na protestih vozijo z dragimi kolesi – se kaže vse nasprotje deklarirane komunistične skromnosti in resničnosti življenja komunistov. Tudi pri vzornikih našega komunizma – v SZ so »morali veliko število« premožnejših Rusov iztrebiti ali jih s silo »preurediti« v komunistične reveže.

Omenjeni protesti naših levičarjev, ki so se kot kolesarji porazdelili v več strank, pa kažejo ravno nasprotno od komunistične revščine. Demantirajo lastno ideologijo o liku komunista, saj so pri nas prav največji bogataši nekdanji vidni komunisti, ki so se z osamosvojitvijo Slovenije spremenili v najbogatejše državljane. Ne poznam nobenega slovenskega tajkuna, ki z nakradenimi in nato skritimi milijoni po svetu ne bi izviral iz komunizma.

Sodbe še vedno V imenu ljudstva

Zdaj pa še nekaj o odmevih na pismo, ki ga je pred nedavnim naslovil na komisarja za pravosodje EU naš zunanji mister.

Pismo govori o stalnih navadah naših nekdanjih komunistov oziroma sedanjih postkomunistov. Sem že dovolj jasen, če iz pisma samo povzamem, da naše pravosodje še vedno sodi »V imenu ljudstva«, ne v imenu pravičnosti in resničnosti. Dovolj je torej bilo razlogov, da je naš zunanji minister Anže Logar lahko napisal obširno pismo. Sem pa tudi prepričan, da vse zmešnjave našega postkomunizma niti ni zajel. Anže Logar se med drugim sprašuje:

“Je prav, da praktično noben bančnik, ki je odgovoren za nastanek bančne luknje, ne sedi? Je prav, da nihče, ki je odgovoren za zamude v pravosodju, ne sprejme odgovornosti? In ali je prav, da Slovenke in Slovenci tako malo zaupamo pravosodju?” 

Minister Logar ugotavlja, da ne. Po njegovem mnenju ni prav, da če imaš možnost, da glede navedenega nekaj spremeniš, to zgolj nemo opazuješ.

Odmevi na to pismo so v svetu pričakovani. V ZDA pozorneje opazujejo delo naših bank, saj je naša država članica OZN in tako tudi odvisna od mednarodnih bančnih povezav, ki živijo s pomočjo ZDA. Sicer pa so nam ZDA v stiski že večkrat pomagale in je treba pozdraviti, da jih tudi tokrat zanimajo mahinacije v zvezi z restavracijo komunizma pri nas.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.