Anticepilci bi radi še naprej uživali socializem, zato cepljenju nasprotujejo

»In čemu bi se potem cepili, če se lahko testiramo med službenim časom,« razmišljajo anticepilci.

Kot se sedaj kaže, so anticepilci v večini kljubovalci, ki onemogočajo dosego zadane 70-odstotne precepljenosti. Ta odstotek naj bi po strokovni presoji bil prvi pogoj za obvladanje epidemije kužne bolezni.

Kot se spomnimo iz lanskega leta, ko še ni bilo cepiva za covid-19, so v večini prav ti osebki nasprotovali testiranju – letos, ko je že cepivo, pa nasprotujejo cepljenju. Takrat so govorili, da  »ne dovolijo, da bi jim janšisti rovarili po nosu«. Letos pa so zaviralci cepljenja! Ni pa upravičeno vsevprek trditi, da je vzrok zaostanka pri cepljenju le ta – politični. Zdaj, ko imamo cepiva dovolj in je celo na izbiro ter še zastonj, pa se anticepilci smešijo z vsemi mogočimi izgovori.

Lani bili proti testiranju, letos pa se ne bi ločili od testiranja – in to rednega testiranja.

Anticepilci bi radi še naprej uživali socializem, zato nasprotujejo celjenju

Zanimive so izjave nekaterih od teh državljanov, čemu se ne cepijo. Iz Večera dne 16. avgusta povzemam, katere vse razloge omenjajo anticepilci:

  • zaradi osebnih razlogov,
  • ne zaupam v varnost,
  • ne zaupam priporočilom,
  • ne zaupam ustanovam,
  • ker nasprotujem cepljenju nasploh,
  • nisem mogel dobiti izbranega cepiva,
  • ne vem – brez razloga …

Ali to ni za smejat’!

In sedaj ni treba biti pameten, da najdeš pravi vzrok za ta upor. In ta bi lahko bil v tem, da bi nekateri radi še naprej uživali socializem. Zadovoljni so, da se med službenim časom lahko večkrat sprehodijo na testiranje in se še spotoma kje okrepčajo. Če pa bi se cepili, bi jim ohranjanje te navade iz socializma odpadlo. Namreč, takšno ureditev testiranja so si izbojevali zaposleni v nekaterih državnih službah in v podjetjih, ki so še vedno v družbeni lasti.

»In čemu bi se potem cepili, če se lahko testiramo med službenim časom,« razmišljajo anticepilci.

Starejši pa bi še se morali spomniti, da se v komunizmu niti ni upalo pomisliti, da bi se kdo izognil kakšnemu cepljenju! Še malo starejši – v našem – štajerskem okolju pa se tudi spomnimo, da je bilo z obveznim cepljenjem enako tudi v nacizmu.

Zato se, Slovenci, cepimo, bodimo zdravi in pri miru pustimo politične zdrahe in pozabimo na socializem.