Aktivisti in feministke s transparenti nad molitev za prenehanje splava

zelveV četrtek, 17. marca, od 12h do 15h, organizator, ki si je nadel ime Sentimentalno Mleko (čigar Facebook profil več ni dostopen) pripravlja javni dogodek z naslovom Ubranimo pravice želv. Gre za dogodek nasprotovanja in posmehovanja molitvi za prenehanje umetnega splava v Ljubljani, ki v okviru pobude 40 dni za življenje poteka v bližini ljubljanske porodnišnice. Podoben dogodek je bil organiziran že pretekli petek, fotografija prikazuje štiri aktiviste. Udeleženci molitve so poročali, da je bil njihov nastop žaljiv, tokrat so ga organizatorji prijavili policiji, “da se izognejo morebitnim nevšečnostim”.

Takole se glasi njihovo vabilo:

Dragi aktivisti_ke, feministi_ke, ljubitelji_ce želv ter ostali!
Želimo pripraviti še eno podobno akcijo, kot smo jo opravili že pretekli petek pred UKC Ljubljana, Ginekološko kliniko. Dogodek bo prijavljen policiji, da se izognemo morebitnim nevšečnostim.
Dobimo se na Metelkovi, pred Hostlom Celica, kjer bomo po potrebi pripravili lične transparente in ostale pripomočke ter skupaj odšli na ploščad pred Medicinsko fakulteto Ljubljana. Prosimo, da prinesete s seboj čimveč aktivističnega materiala! Le tako bo ta dogodek pester in kvaliteten.
Vabljeni ste vsi zainteresirani_ke na zabavno druženje!
Samo zapomnite si – bodite kreativni in spoštljivi.

Nasprotno člani pobude 40 dni za življenje v petek vabijo v bližino ljubljanske porodnišnice k molitvi v podporo nosečim materam v stiski, v podporo otrokom, ki jim grozi splav, ter za prenehanje splava.