A. Černic, Reporter: Dosjeji X

Da ne boste mislili, da so zaloge z aferami zdajšnje vlade (že) pošle. Prejšnji petek je v poznih popoldanskih urah STA objavila novico, da novega razpisa za nadzornike Slovenskega državnega holdinga (SDH) najbrž ne bo. Izjavo so pripisali državnemu sekretarju na ministrstvu za finance Metodu Dragonji. Kaj torej? Mnogo hrupa za nič? Pravzaprav ne. Poglejmo na to drugače.

MF naj bi poskusilo do novega, nekoliko razširjenega predloga kandidatur priti na podlagi prijav. To bi lahko v tem tednu in kasneje imelo še veliko odmevov. Spomnimo se ozadja. Zavrnjeni seznam kandidatov je bil za Mramorja prava in močna zaušnica. Taka, ob kateri vsi prisotni obmolknejo. Ponos finančnega ministra je bil ranjen, na novinarski konferenci je dejal, da »malo boli«. Zato je že takrat načrtoval, kako naj se izogne še večjemu ponižanju (novemu razpisu) in kako naj imenuje nove nadzornike iz obstoječega nabora. Cerar je sicer takrat izrazil polno zaupanje v Mramorja, a izražanje zaupanja svojim ministrom je postal nacionalni šport slovenskega premierja. Hkrati je takrat tudi izjavil, da bo vlada nove nadzornike iskala z novim razpisom.

Nova poteza Dragonje in Mramorja, ki sta se vseeno odločila iti proti izraženi volji predsednika vlade, bi zlahka odprla novo fronto v že tako zelo načetih odnosih znotraj vlade. Pri kadrovskih vprašanjih naj bi se po naših informacijah Mramor v zadnjih mesecih zbližal z Borutom Jamnikom. V vladni koaliciji je to ustvarilo precejšnja trenja.

Več lahko preberete na spletni strani Reporterja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.