24kul.si: Čedalje bolj nasilni socialisti Francijo pehajo v hude kršitve človekovih pravic

Uresničila se je decembrska grožnja francoskih socialistov o prepovedi spletnih strani, ki bi ženske informirale o nosečnosti in prisluhnile njhovim stiskam ob razmišljanju o končanju življenja nerojenega otroka. Številne ženske v težkih situacijah ne vedo, kako se odločiti, iščejo nasvet in čutijo potrebo po pogovoru. Francoske državne spletne strani pa ponujajo le informacije o splavu. Spletne strani, ki želijo ženskam prisluhniti v njihovih stiskah in jim pomagati, bodo po novem preganjali.

Francija se tako pridružuje svojim nekdanjim kolonijam, in tistim državam, kjer vladajoči socialisti ukinjajo svobodo govora.

Francoski socialisti, ki zagovornikom življenja omejujejo svobodo izražanja na spletu trdijo, da bodo »kaznovali le tiste ustanovitelje spletnih strani, ki ustrahujejo ali izvajajo psihološki in moralni pritisk na žensko, naj ne splavi«, so kontroverzni zakon pospremili predstavniki socialistov. Po novem ne bi smeli na ženske vplivati na noben način, ko se odločajo za končanje življenja nerojenega otroka. Zakon uvaja visoke kazni in celo zapor za spletne objave zagovornikov življenja, tudi če želijo ženskam v stiski samo prisluhniti. V Franciji državne spletne strani govorijo le o »pravici« do splava, nikoli ne omenjajo otroka, ne govorijo o nerojenem otroku, ampak le o ‘vsebini’ nosečnosti. Vsako leto v Franciji v bolnišnicah končajo življenje več kot 200.000 nerojenih deklic in dečkov. Spletne strani za zaščito življenja so se pojavile kot nujno potreben prostor poslušanja žensk, ki se znajdejo v stiski ob težki odločitvi in želijo izvedeti več o tem.

Več: 24kul