ZZR: Afera Patria se ni začela na Finskem

patriaPravnomočna odločitev finskega sodišča, da v zadevi Slovenski oklepniki Patria ni bilo niti dajanja podkupnine, niti dajanja obljube za podkupnino, potrjuje upravičenost in pravno pravilnost odziva Zbora za republiko, ki je takoj ob izbruhu afere Patria na Slovenskem opozoril na konstrukt in popolno odsotnost pravnih argumentov za obtožbo. Soglasna odločitev Ustavnega sodišča Republike Slovenije je bila samo logična posledica spoznanja o defektnem obtožnem predlogu in o protipravnosti sodb slovenskih rednih sodišč, ki so nastale na tej podlagi.

Pravnomočna odločitev finskega sodišča glede slovenskih oklepnikov Patria izraža vsem razumljiv sklep, da nečesa, česar ni bilo, tudi ni mogoče dokazati; torej, če obljube podkupnine ni bilo, potem tudi sprejema podkupnine ne more biti. Vse navedeno ponuja tudi edini logičen zaključek, da se afera Patria ni začela na Finskem, ampak je bila na Finsko s političnimi motivi uvožena od zunaj.

Zbor za republiko
dr. Lovro Šturm, predsednik Sveta ZZR

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.